Wij zorgen voor onderhoud van het openbare hoofdriool.

In Albrandswaard bent u als perceeleigenaar zelf verantwoordelijk voor het ontstoppen en herstel van uw huisaansluiting. U bent zelf verantwoordelijk voor uw huisaansluiting vanaf de gevel tot het aansluitpunt op het hoofdriool (ook als dit midden in de straat zit). Het inschakelen van een aannemer om de leiding op te graven in openbaar gebied is echter een klus die u in overleg met de gemeente moet doen.

Bent u huurder? Meld de verstopping dan bij de eigenaar van uw woning of bedrijfspand.

Kosten en vergoeding

De kosten voor onderzoek en herstel zijn voor rekening van de eigenaar van de aangesloten woning en gebruiker van het riool. Hebt u kosten gemaakt om de verstopping op te lossen? Dan kunt u alleen een vergoeding krijgen als de oorzaak aan gemeentelijke werkzaamheden of gemeentelijke beplanting ligt, alle andere oorzaken zoals bijvoorbeeld verzakkingen en breuken van leidingen zijn voor rekening van de aangesloten woningeigenaar.

Stap 1: controleer de leiding van gevel tot erfgrens

Zit er een verstopping in deze leiding, dan kunt u dat zelf oplossen of u schakelt een bedrijf in. Informeer bij uw buren of zij ook problemen hebben met de riolering. Gaat het om riolering waar de gemeente niet verantwoordelijk voor is? Neem dan contact op met de eigenaar of verhuurder van het woningblok.

 

Stap 2: controleer de leiding van erfgrens tot hoofdriool

Ligt de oorzaak in gemeentegrond en een deskundig bedrijf heeft de oorzaak en locatie vastgesteld neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (010) 506 11 11. Afhankelijk van de oorzaak zijn de kosten voor u zelf of voor de gemeente.

Let op: als u op eigen initiatief een ontstoppingsdienst inschakelt en werkzaamheden in de openbare ruimte uitvoert, zonder dat de gemeente de kans heeft gekregen om de situatie te beoordelen, dan komt u niet in aanmerking voor vergoeding van de gemaakte kosten. U kunt de gemeente bellen via telefoonnummer (010) 506 11 11. Dit algemene telefoonnummer is 24/7 bereikbaar.

Heeft u op deze pagina gevonden wat u zocht?