De parkeerplaats aan de Stationsstraat in Rhoon is vanaf 31 oktober voor langere tijd afgesloten. Dit is noodzakelijk vanwege de voorbereiding van het verplanten van een zilverlinde op het terrein en de bouw van het toekomstige Huis van Albrandswaard. Boomadvies Nederland voert de werkzaamheden uit.

Automobilisten kunnen terecht op de vervangende parkeerlocatie bij het voormalige uitvaartcentrum. Er worden borden geplaatst met de aankondiging van de tijdelijke afsluiting en de vervangende P+R-locaties. De parkeerplaats blijft afgesloten tot de nieuwbouw van het Huis van Albrandswaard klaar is.

Het daadwerkelijke verplanten van de zilverlinde staat gepland op vrijdag 1 november. Het verplanten is een behoorlijke operatie. Er komt een flinke kraan om de boom, die met kluit en al 23 ton weegt, op te pakken en over te zwaaien naar zijn nieuwe locatie. De boom zal de plek innemen van een andere zilverlinde op het terrein die in zeer slechte staat is en wordt verwijderd. In overleg met De Bomenridders plant de gemeente Albrandswaard binnenkort elders een nieuwe boom ter vervanging van de verwijderde boom.

De zilverlinde (de boom in het midden) wordt verplaatst naar de plek van de te kappen boom op de voorgrond links.