Vanaf 27 november 2021 is de Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal vanwege de corona pandemie gesloten. De 1,5 meter afstand kan namelijk niet gegarandeerd worden. Ook is de Oudheidkamer op zoek naar foto's voor de nieuwe tentoonstelling over straatfotografie.

Op verzoek kan de Oudheidkamer voor maximaal 3 personen de deuren openen. Hierbij wordt het coronatoegangsbeleid gehanteerd en is een mondkapje verplicht. Als u de Oudheidkamer wilt bezoeken kunt u dit aanvragen door een mail te sturen naar ohk@oudheidkamerrhoonpoortugaal.nl.

Foto's gezocht voor nieuwe tentoonstelling over straatfotografie

De Oudheidkamer wil in de volgende tentoonstelling aandacht schenken aan 'Straatfotografie'. Toen nog niet iedereen een camera of een iPhone had, kwam er een fotograaf in het dorp en die zette bewoners op de foto met ouders of broertjes en zusjes. Soms vóór de school, maar er waren ook foto’s die op bijvoorbeeld op Koninginnedag gemaakt werden. Die konden bewoners dan bij Mons, Groenendijk of bij Piet van Es voor het raam bekijken en eventueel kopen.

De Oudheidkamer is op zoek naar zulke foto’s. Heeft u zelf geen foto's, vraag het aan uw ouders. Ook foto’s die in de straat genomen zijn tijdens kinderspelletjes zoals knikkeren, stoepranden, touwtjespringen en voetballen zijn welkom.

U kunt de foto’s opsturen via e-mail naar ohk@oudheidkamerrhoonpoortugaal.nl of per post naar Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal, Dorpsstraat 27, 3171 EE Poortugaal.