Wij zien elektrisch rijden als een goede stap in de richting van schoner, stiller en zuiniger vervoer. Daarom stimuleren wij deze ontwikkeling op het gebied van autorijden. In sommige gevallen is het mogelijk om een oplaadpunt voor elektrische auto’s aan te vragen. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden en voorwaarden.

Overzicht oplaadpunten

Wilt u weten waar de oplaadpunten zijn? Kijk dan op www.oplaadpalen.nl.

Openbare laadpaal aanvragen

Bent u in bezit van een elektrische of hybride auto en wilt u een laadpaal bij u in de buurt? Dan kunt u hiervoor bij Allego een aanvraag doen. U kunt dat doen via de www.openbaarladen.nl/Albrandswaard.

Voorwaarden

U kunt een laadpaal aanvragen als u voldoet aan onderstaande voorwaarden:

  • U bent in het bezit van een elektrische of hybride auto die minimaal 50 km kan rijden voor deze opnieuw moet worden opgeladen, of u kunt aantonen dat deze besteld is;
  • U heeft geen mogelijkheden om op eigen terrein een laadpunt te realiseren en in de directe omgeving is elektrisch opladen niet mogelijk.

Aanvraagformulier

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Vul dan het aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier laadpaal

Storing

U kunt een storing telefonisch doorgeven via het storingsnummer dat op de laadpaal vermeld staat. De storingsdienst is 24/7 bereikbaar.

Betekenis lamp laadpalen elektrische auto’s

Op de meeste palen brandt een groene lamp als die vrij is en een blauwe als er geladen wordt. Bij het plaatsen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de inkijk op de lamp. De functie van de lamp is herkenbaarheid en veiligheid: een automobilist die wilt laden moet de paal goed kunnen zien staan, de lamp is het herkenningspunt. Een voetganger heeft er ook baat bij door de lamp de paal te herkennen: bij het laden ligt er immers een oplaadsnoer over de straat, waardoor er potentieel struikelgevaar is.