Operatie Steenbreek: tegel eruit, plant erin

We zijn eraan gewend geraakt om onze tuin totaal naar ons gemak in te richten. Vaak moest groen plaatsmaken voor tegels. Maar een groene tuin heeft zoveel voordelen ten opzicht van een stenen vlakte. Met ‘Operatie Steenbreek’ willen wij hier verandering in brengen, op naar uw eigen groene oase!

Vergroenen heeft veel voordelen

  • Er blijft minder water staan na een flinke bui, bijvoorbeeld op achterpaden.
  • Groen geeft verkoeling bij warm weer.
  • Groen is veel beter voor de dieren dan bestrating.
  • Groen zuivert fijnstof uit de lucht en geeft zuurstof af.
  • Groen vermindert stress en zet aan tot bewegen.
  • Groen zorgt voor een waardestijging van uw huis.
  • Groen is gewoon mooi om naar te kijken!

Wespen

Veel mensen zijn bang voor wespen en zien ze liever niet in hun tuin. Toch zijn het nuttige beestjes: dankzij wespen heb je minder last van muggen, vliegen, teken en luizen, want wespen eten deze insecten. Laat wespen je er zeker niet van weerhouden je tuin te vergroenen.

Elke tegel eruit is winst

Er zijn vele mogelijkheden en het hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Een groene tuin betekent niet per definitie meer werk. De mate van onderhoud kunt u zelf sturen door de juiste beplanting te kiezen. Operatie Steenbreek betekent ook niet dat u uw hele tuin moet gaan verbouwen. Elke tegel eruit is al winst, echt alle beetjes helpen. Doet u ook mee?

Handige links voor meer inspiratie

Operatie Steenbreek

De beweging ‘Operatie Steenbreek’ wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen. Gemeente Albrandswaard steunt dit van harte en heeft zich aangesloten bij dit initiatief. Wilt u meer informatie, advies inwinnen of van gedachte wisselen? Stuur dan een e-mail naar Edo van Baars.

Is deze pagina naar wens?