• Binnenkort ontvangt u van SVHW uw aanslag lokale belastingen. Gemeente en waterschap gebruiken uw belastinggeld voor het welzijn, de leefbaarheid en de voorzieningen in uw gemeente. De belastingaanslag moet u voor de vervaldatum betalen. Maar u kunt ook in delen betalen.
 • Maandag 24 januari om 19.30 uur is er een vergadering Beraad en Advies Ruimte.
  U kunt de vergadering live volgen op de Facebook pagina, YouTube en TV kanaal 12 van RTV Albrandswaard.
 • In Albrandswaard zijn veel inwoners die zich inzetten voor een schonere leefomgeving. De gemeente waardeert uw inzet voor een schoner Albrandswaard. Wethouder Martijn Heezen wil daarom graag een bedankje sturen aan deze inwoners.
 • Het college van B&W heeft besloten om het verzoek voor het vestigen van noodopvang voor maximaal 40 asielzoekers op parkeerplaats ‘de rode boog’ aan de Zevenmeet in Rhoon voor te leggen aan de gemeenteraad. In de beoogde noodopvang kunnen voor een periode van maximaal 4 maanden gezinnen worden opgevangen.
 • Informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
 • Maandagavond 10 januari hebben we het jaar ingeluid met een talkshow op RTV Albrandswaard, als alternatief voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. In de talkshow spraken vijf interessante lokale gasten met elkaar over belangrijke thema’s voor Albrandswaard. Burgemeester Jolanda de Witte startte de avond met de nieuwsjaarsspeech.
 • De gemeente Albrandswaard en de Dierenbescherming hebben hun overeenkomst voor de opvang van zwerfdieren tot en met 31 december 2023 verlengd. De Dierenbescherming regelt de opvang en het vervoer van zwerfdieren. Ook is de zorg geregeld voor konijnen en knaagdieren, zieke en gewonde schildpadden, reptielen, tamme vogels en overige gehouden dieren. De Dierenbescherming is ook verantwoordelijk voor het weghalen van overleden gezelschapsdieren van de openbare weg.
 • Terwijl in Barendrecht en Ridderkerk minder hoeft worden betaald voor afvalverwerking, gaan Albrandswaarders juist meer betalen. ,,Albrandswaard kan geen extra geld meer stoppen in het ophalen van ons afval. Onze gemeente heeft tot 2021 extra geld bijgelegd om de kosten voor afvalverwerking minder te laten stijgen voor haar inwoners. Maar onze gemeenteraad heeft in 2020 besloten om dat niet meer te doen omdat we daar niet genoeg geld meer voor hebben”, legt wethouder Martijn Heezen uit. ,,Daarbij wordt afval verbranden steeds duurder.” In Albrandswaard is een petitie gestart tegen de stijgende afvalkosten.
 • Sinds begin januari voert firma GKB Realisatie baggerwerkzaamheden uit. De werkzaamheden vinden plaats in diverse gemeentelijke watergangen verspreid over heel Albrandswaard.
 • In Albrandswaard op de parkeerplaats van metrostation Poortugaal (Hofhoek 5) is sinds 23 december een vaccinatielocatie van GGD Rotterdam-Rijnmond geopend. Hier worden de zogenaamde boostervaccinaties tegen het coronavirus gegeven. Wij leggen uit wat dit is en hoe u hiervoor een afspraak kunt maken.
RSS feed