• Militaire oefening in Rhoon op 12 april

  Vandaag, op maandag 12 april, vindt een militaire oefening plaats in het buitengebied van Rhoon.
 • EUR onderzoekt voor BAR-gemeenten waar de kansen liggen om de klimaatdoelen te halen

  De Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzoekt voor de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk waar de kansen liggen om de klimaatdoelstelling voor 2050, wanneer Nederland nagenoeg CO2 neutraal moet zijn, te halen. Een voor Nederland nog niet eerder vertoonde, unieke opdracht en samenwerking.
 • De Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 aangeboden aan de gemeenteraad

  In 2050 hebben alle inwoners en bedrijven de beschikking over betaalbare, betrouwbare, veilige en schone energie. Dit is het doel van de energieregio Rotterdam - Den Haag waar Albrandswaard deel van uitmaakt. Voor deze serieuze ambitie is een strategiedocument geschreven: de regionale Energie strategie (RES) 1.0.
 • Huisartsen vaccineren op 10 april in vaccinatiehal Hofhoek

  Zaterdag 10 april vaccineren de huisartsen van HAGRO Albrandswaard tegen Covid-19 in de vaccinatielocatie aan de Hofhoek. Daarmee nemen ze als eerste de speciaal ingerichte locatie in gebruik. De GGD volgt later deze maand. Burgemeester Jolanda de Witte: “Ik ben blij dat er een start wordt gemaakt met vaccineren in onze gemeente. Mooi dat de huisartsen ook in deze vaccinatielocatie van de GGD terecht kunnen.”
 • 12 april: vergadering Beraad en Advies Ruimte

  Maandag 12 april om 19.30 uur is er een digitale vergadering Beraad en Advies Ruimte. De vergadering wordt live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem. Er kan digitaal worden ingesproken.
  U kunt de vergadering live volgen op de Facebook pagina, YouTube en TV kanaal 12 van RTV Albrandswaard van Caiway.
 • Drukte bij de balies in het gemeentehuis

  Vanwege alle coronamaatregelen mogen er minder mensen in het gemeentehuis zijn en zijn er bij de afdeling Burgerzaken minder balies open. Het kan daardoor voorkomen dat u langer moet wachten voordat u langs kunt komen. In sommige gevallen kunt u pas over 3 weken een afspraak maken.
 • Verplaatsing van Sportpark de Omloop naar de Locatie Omloopseweg Zuid

  Het college van B&W van Albrandswaard gaat de Raad op 26 april a.s. voorstellen in te stemmen met de verplaatsing van Sportpark de Omloop naar de locatie Omloopseweg zuid. Dit voorstel is het resultaat van een locatieonderzoek waarbij gekeken is naar o.a. de ruimtelijke inpassing, bereikbaarheid, draagvlak verenigingen, omgeving en de ligging in Rhoon.
 • Problemen door de toeslagenaffaire? De gemeente wil helpen.

  Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en bent u daardoor in de problemen gekomen? Zijn er bijvoorbeeld financiële problemen ontstaan? Of heeft u last van stress hierdoor? Zijn er problemen in uw relatie of gezin ontstaan? Moest u stoppen met werken, omdat uw kind niet meer naar de opvang kon? U kunt hulp krijgen.
 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezing

  De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Albrandswaard is bekend. Het opkomstpercentage lag dit keer op 80,81%. De meeste stemmen gingen naar VVD en D66, gevolgd door de PVV.
 • Start plaatsing extra ondergrondse containers in Albrandswaard

  De komende maanden worden in Albrandswaard de inzamelvoorzieningen voor PMD+restafval, papier/karton en glas verder geoptimaliseerd. Zo is er straks altijd een container voor PMD+restafval, papier/karton of glas bij u in de buurt. Hiermee wordt het u zo makkelijk mogelijk gemaakt om grondstoffen gescheiden in te leveren.
RSS feed