• Begroting 2020-2023 vastgesteld

  De gemeenteraad heeft maandag 11 november unaniem de Programmabegroting 2020-2023 vastgesteld. De begroting is het huishoudboekje van de gemeente waarin de plannen en geraamde kosten voor het aankomende jaar staan.

 • 28 november: vergadering Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard

  Donderdag 28 november van 19.30 uur tot 21.30 uur is er een vergadering van de Maatschappelijke Adviesraad in Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal.

 • Boomfeestdag in Albrandswaard

  De Boomfeestdag in Albrandswaard wordt dit jaar gehouden op woensdag 13 november. Leerlingen van de Grote Reis planten die dag tussen 9 en 11 uur bomen aan de Saffierlaan. Voorafgaand aan het bomen planten, volgen de leerlingen een gastles op donderdag 31 oktober.

 • Gratis openbaar vervoer voor ouderen

  Inwoners van Albrandswaard van zestig jaar of ouder met een laag inkomen mogen vanaf 1 januari 2020 gratis reizen met RET.

 • Minder bakken in strijd tegen zwerfvuil

  Minder zwerfvuil zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Om dit voor elkaar te krijgen, neemt de gemeente maatregelen. Een daarvan is het verwijderen en deels opnieuw plaatsen van afvalbakken in de openbare ruimte.

 • Parkeerplaats Stationsstraat vanaf 31 oktober afgesloten

  De parkeerplaats aan de Stationsstraat in Rhoon is vanaf 31 oktober voor langere tijd afgesloten. Dit is noodzakelijk vanwege de voorbereiding van het verplanten van een zilverlinde op het terrein en de bouw van het toekomstige Huis van Albrandswaard. Boomadvies Nederland voert de werkzaamheden uit.

 • Gemeenten lanceren Social Return

  Meer kans op een opleiding of werk voor mensen die al lang in de bijstand zitten, mensen langer in dienst houden én minder administratieve rompslomp voor werkgevers om hun social return opgave in te vullen: dat staat onder andere in de vernieuwde aanpak van social return, die de wethouders Richard Moti (Rotterdam) en Huibert Steen (Hoeksche Waard) woensdag 9 oktober namens de regio Rijnmond presenteerden. Ook gemeente Albrandswaard doet mee en hoopt zo nog meer werkzoekenden aan een baan te kunnen helpen.

 • Onderhoud aan sloten en vijvers dit najaar

  Wij zijn gestart met de ‘najaarsronde’ van het maaien langs sloten en vijvers. We maaien het riet vanaf de kant, met trekkers met een maaikorf erachter. Ook werken we vanuit kleine bootjes. Onderhoud is nodig om te voorkomen dat sloten en vijvers dichtgroeien en de doorstroming minder wordt.

 • Denk mee over aardgasvrij

  Iedere gemeente werkt aan een warmteplan, de ‘Warmtevisie’. Dat plan geeft per wijk inzicht in het meest geschikte duurzame alternatief voor aardgas tegen de laagst maatschappelijke kosten. Ook geeft het inzicht welke wijken het meest geschikt zijn om als eerste te starten met het aardgasvrij maken daarvan. De Warmtevisie moet in 2021 klaar zijn. De gemeente heeft in het najaar van 2019 twee bijeenkomsten gehouden om met inwoners te praten over wat zij belangrijk vinden voor de overgang naar aardgasvrij wonen.