• Dierenbescherming vangt zwerfdieren Albrandswaard op

  Dierenbescherming Regio Zuidwest vangt per 1 januari 2020 zwerfdieren uit de gemeente Albrandswaard op. Ook is de Dierenbescherming verantwoordelijk voor het weghalen van dode gezelschapsdieren van de openbare weg. De gemeente en Dierenbescherming tekenden op 7 januari jongstleden een dienstverleningsovereenkomst (DVO) hiervoor.

 • Monument Levenslicht

  Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daarbij stilgestaan. Ook in Albrandswaard worden de Holocaustslachtoffers herdacht. Van 22 januari tot en met 1 februari is het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien naast de Dorpskerk Rhoon. Burgemeester Jolanda de Witte ontsteekt op woensdag 22 januari rond 15.30 uur het licht. Zij doet dit in aanwezigheid van het college van burgemeester en wethouders. Iedereen is welkom om bij dit moment aanwezig te zijn.

 • Subsidie voor een klimaatbestendige tuin

  Uw tuin of dak klimaatbestendig maken? Vraag een subsidie aan bij het waterschap! Door klimaatverandering kan het soms harder regenen, maar het kan ook droger en warmer zijn. Met een groene tuin of groen dak bent u hier beter op voorbereid.

 • Doet u mee aan de Landelijke Opschoondag?

  Op zaterdag 21 maart organiseert NederlandSchoon de Landelijke Opschoondag. Ook de gemeente Albrandswaard doet weer mee aan dit initiatief. Maar dat kunnen we niet alleen, daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met ons de handen uit de mouwen willen steken.

 • Advies- en Meldpunt Verward Gedrag voor niet-acute psychische zorg

  Familie of buren merken vaak als eerste dat er iets met iemand niet goed gaat. Mogelijk is psychische hulp nodig. Is sprake van acuut gevaar? Bel dan altijd 112. In dit geval kan onmiddellijk verplichte psychische zorg ingezet worden. Dreigt er geen acuut gevaar, maar maakt u zich wel ernstige zorgen? Dan kunt u vanaf 1 januari een melding doen bij de gemeente door het invullen van een contactformulier op de website. Of contact opnemen via (010) 506 11 11 en vragen naar een medewerker van het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag.

 • Minder bakken in strijd tegen zwerfvuil

  Minder zwerfvuil zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Om dit voor elkaar te krijgen, neemt de gemeente maatregelen. Een daarvan is het verwijderen en deels opnieuw plaatsen van afvalbakken in de openbare ruimte.