• 25 september: denk mee over de Poort naar Buijtenland

 • 1 oktober: meepraten over Akkoord van Albrandswaard

  De gemeente moedigt alle verenigingen en culturele en maatschappelijke organisaties aan om mee te praten en te denken over de toekomst van Albrandswaard. Op dinsdag 1 oktober is er van 19.45 tot 22 uur een bijeenkomst in het JCA aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal. De maatschappelijke, sportieve en culturele toekomst van de gemeente staan deze avond centraal. Het uiteindelijke doel is om samen te komen tot een breed gedragen Akkoord van Albrandswaard.

 • Gemeenteraad besluit over afval- en grondstoffenbeleid

  Wethouder Heezen: “Zo veel mogelijk hergebruik van materialen om de kosten zo laag mogelijk te houden”

  Op maandag 7 oktober besluit de gemeenteraad hoe Albrandswaard voortaan afval en grondstoffen inzamelt. Een nieuwe aanpak van afvalinzameling is nodig om zo veel mogelijk herbruikbare grondstoffen uit het afval te redden. Daarmee dragen Albrandswaard en haar bewoners een belangrijke steen bij aan een duurzame toekomst. Wethouder Martijn Heezen (Buitenruimte) beantwoordt een aantal vragen over de veelbesproken plannen.

 • Fietsersbond overhandigt Fietsvisie 2040

  Frans Pijnenburg overhandigde dinsdag 6 augustus namens de Fietsersbond de ‘Fietsvisie 2040’ aan wethouder Martijn Heezen. De visie is de toekomstdroom van de Fietsersbond: de fiets moet in 2040 de plek van de auto als belangrijkste vervoersmiddel hebben ingenomen.

 • Hoe veilig is onze gemeente?

  Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 1.372 inwoners van de gemeente Albrandswaard.

 • Jolanda de Witte nieuwe burgemeester van Albrandswaard

  Jolanda de Witte is maandagavond 1 juli geïnstalleerd als burgemeester van Albrandswaard. Dit gebeurde op het Kasteel van Rhoon onder het toeziend oog van leden van de gemeenteraad, de wethouders, de commissaris van de Koning Jaap Smit, de kabinetschef mevrouw Hilgersom en andere genodigden.

 • Snoeien laat planten groeien en bloeien

  De plantsoenen van de gemeente worden deze winterperiode weer gesnoeid om klaar te zijn voor het voorjaar. Door oude, dode takken te verwijderen krijgen de planten weer ruimte en zonlicht om te kunnen groeien en bloeien. Zo houden we de planten gezond en leven ze langer.