• Bomen gecontroleerd op veiligheid

  De gemeentebomen zijn weer gecontroleerd dit jaar. Als boomeigenaar en -beheerder is de gemeente wettelijk verplicht periodiek te contoleren of onze bomen nog veilig zijn.

 • Start boren Huis van Albrandswaard

  Begin deze week starten de heiwerkzaamheden bij het Huis van Albrandswaard aan de Stationsstraat. De palen worden trillingvrij in de grond geboord, waardoor er weinig geluidsoverlast is voor de omgeving.

 • WhatsAppen met gemeente stopt

  Vanaf 7 december kunt u de gemeente helaas geen appje meer sturen. WhatsApp heeft haar voorwaarden aangepast en sluit overheidsorganisaties uit van gebruik.

 • Begroting 2020-2023 vastgesteld

  De gemeenteraad heeft maandag 11 november unaniem de Programmabegroting 2020-2023 vastgesteld. De begroting is het huishoudboekje van de gemeente waarin de plannen en geraamde kosten voor het aankomende jaar staan.

 • Boomfeestdag in Albrandswaard

  De Boomfeestdag in Albrandswaard wordt dit jaar gehouden op woensdag 13 november. Leerlingen van de Grote Reis planten die dag tussen 9 en 11 uur bomen aan de Saffierlaan. Voorafgaand aan het bomen planten, volgen de leerlingen een gastles op donderdag 31 oktober.

 • Gratis openbaar vervoer voor ouderen

  Inwoners van Albrandswaard van zestig jaar of ouder met een laag inkomen mogen vanaf 1 januari 2020 gratis reizen met RET.

 • Minder bakken in strijd tegen zwerfvuil

  Minder zwerfvuil zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Om dit voor elkaar te krijgen, neemt de gemeente maatregelen. Een daarvan is het verwijderen en deels opnieuw plaatsen van afvalbakken in de openbare ruimte.

 • Parkeerplaats Stationsstraat vanaf 31 oktober afgesloten

  De parkeerplaats aan de Stationsstraat in Rhoon is vanaf 31 oktober voor langere tijd afgesloten. Dit is noodzakelijk vanwege de voorbereiding van het verplanten van een zilverlinde op het terrein en de bouw van het toekomstige Huis van Albrandswaard. Boomadvies Nederland voert de werkzaamheden uit.

 • Onderhoud aan sloten en vijvers dit najaar

  Wij zijn gestart met de ‘najaarsronde’ van het maaien langs sloten en vijvers. We maaien het riet vanaf de kant, met trekkers met een maaikorf erachter. Ook werken we vanuit kleine bootjes. Onderhoud is nodig om te voorkomen dat sloten en vijvers dichtgroeien en de doorstroming minder wordt.