• Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

  SVHW verzorgt de heffing en invordering van de belastingen voor de gemeente Albrandswaard. Deze maand verstuurt SVHW weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post.

 • AED's in buitenruimte Albrandswaard

  De gemeente heeft buiten bij De Boekenstal en Het Lokaal (voormalig JCA) een AED geplaatst. Binnenkort wordt ook bij Wijkcentrum Portland een AED voor eerste hulpverlening bij een hartstilstand opgehangen. Het beheer en onderhoud komt in handen van Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA).

 • 27 februari: vergadering Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard

  Donderdag 27 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur is er een vergadering van de Maatschappelijke Adviesraad in Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal.

 • 14 maart: Slim Verbouwen Beurs

  Wilt u uw woning of bedrijfspand comfortabeler en energiezuiniger maken? Kom dan op zaterdag 14 maart tussen 10.30 - 15.30 uur naar de Slim Verbouwen Beurs in Hotel van der Valk in Ridderkerk. Het wordt een dag vol slimme en duurzame idee├źn, voor inwoners en ondernemers. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om het comfort en de duurzaamheid van uw huis of bedrijfspand te verbeteren? Diverse lokale ondernemers helpen u graag de beste oplossing voor uw situatie te vinden.

 • Koolmees bestrijdt eikenprocessierups

  U herinnert zich vast nog wel dat afgelopen zomer de eikenprocessierups flink in het nieuws was. De haren van deze rups kunnen huiduitslag, oogklachten en/of irritatie aan luchtwegen veroorzaken. De gemeente deed en doet er alles aan om deze overlast te voorkomen. Dit jaar willen we ook de hulp inroepen van de ultieme rupsenvanger: de koolmees.

 • Uitstel inloopavonden over afval

  In verband met technische problemen met het passysteem in Barendrecht en Ridderkerk, is de invoering van het systeem bij de ondergrondse containers in Albrandswaard uitgesteld. Pas wanneer het systeem goed functioneert, wordt het ook in Albrandswaard ingevoerd. Om deze reden zijn de inloopavonden in Rhoon op 19 februari en Poortugaal op 4 maart uitgesteld. Ook de inloopavond in Portland eerder deze week is niet door gegaan.

 • Woonurgentie aanvragen bij de gemeente

  Als u dringend andere woonruimte nodig heeft, bijvoorbeeld als u op korte termijn geen uitzicht heeft op andere (on)zelfstandige woonruimte, kunt u woonurgentie aanvragen. U krijgt dan voorrang bij het zoeken naar een woning. Dit gebeurt alleen in uitzonderlijke situaties, bijvoorbeeld om te voorkomen dat minderjarige kinderen dakloos worden.

 • Een tegen Eenzaamheid

  Met het ondertekenen van het landelijk actieprogramma Een tegen Eenzaamheid zet Albrandswaard de strijd tegen eenzaamheid voort. "Onze volgende stap is het vormen van een coalitie met lokale partijen. Samen willen we duurzaam veranderen om deze trend te doorbreken", aldus wethouder Mieke van Ginkel.

 • WCR stopt met inzameling oud papier

  Voetbalvereniging WCR stopt per 1 april met de inzameling van oud papier in verschillende wijken op Rhoon. De dalende papierprijs is de reden voor dit besluit.

 • Waarschuwing voor fishing mail SVHW

  Er is een frauduleuze e-mail in omloop voor de Aanslag waterschapsbelasting en rioolheffing 2019. Deze e-mail lijkt van het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) afkomstig, maar dit is zeker niet het geval.