• Vanuit verschillende gemeenten in onze regio komen meldingen van verdachte telefoontjes van oplichters die zich voordoen als de Belastingdienst. Ook komen signalen binnen over vreemde e-mails, sms-berichten en appjes. Let dus goed op als u zo'n telefoontje ontvangt en geef niet zomaar uw gegevens!
  • Een speciale selectiecommissie heeft Femke Tempelman gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard. Femke is 10 jaar oud en zit in groep 7 van de Julianaschool en komt uit Rhoon. Zij neemt het stokje over van Reese Kuyt en wordt tijdens de raadsvergadering van maandag 5 juli geïnstalleerd voor de duur van een jaar.
  • Met de gratis service ‘Over uw buurt’ kunt u zien of er een vergunning in uw buurt is aangevraagd of verleend. Ontvang rechtstreeks een melding in uw mailbox of bekijk het op de kaart in de app.
  • Tussen Distripark Eemhaven en de Oude Maas loopt een bovengrondse hoogspanningslijn. Deze lijn loopt gedeeltelijk langs een woonwijk. De gemeente Albrandswaard wil binnenkort de beheerder van de lijn (TenneT) verzoeken om de kabels onder de grond te leggen. Dit heet verkabeling. De masten zullen dan ook verdwijnen. De gemeente start hierover een informatietraject, zodat bewoners en andere betrokkenen goed op de hoogte zijn van deze ontwikkeling.
  • We volgen de richtlijn van de Rijksoverheid. Deze richtlijn stelt de Rijksoverheid op na advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Bekijk de maatregelen die gelden op de website van de Rijksoverheid.
RSS feed