• Actie Band op Spanning

  De gemeente Albrandswaard en Band op Spanning hebben in april honderden auto’s gecontroleerd op mogelijke te lage spanning op de banden (onderspanning). De resultaten van de actie in de drie dorpskernen liegen er niet om: ruim 80 procent van de gecontroleerde voertuigen had onderspanning.
 • Burgemeester Jolanda de Witte reikt postuum Mobilisatie-Oorlogskruis uit

  Burgemeester Jolanda de Witte reikte op Bevrijdingsdag 5 mei postuum het Mobilisatie-Oorlogskruis uit aan de heer Cornelis Lodder. Zijn dochter Liena Blok-Lodder nam de onderscheiding in ontvangst.
 • Het gemeentehuis gesloten op Hemelvaartsdag

  Het gemeentehuis is gesloten op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei.
 • Leerlingen komen met ideeën tegen pesten

  Hoe gaan de kinderen van OBS Portland en de Grote Reis om met pesten? Om dat te weten te komen, bracht kinderburgemeester Reese Kuyt een bezoek aan deze twee scholen tijdens de Landelijke Dag tegen Pesten.
 • eHerkenning niveau 3 nodig vanaf 1 juni

  Ondernemers en organisaties (denk aan stichtingen, verenigingen en kerken) loggen in op de website van de gemeente met eHerkenning, de zakelijke vorm van DigiD. Op dit moment hebben zij hiervoor eHerkenning op niveau 1 (EH1) nodig. In 2021 moeten gemeenten en andere overheidsinstanties over op een hoger niveau (EH3). Gemeente Albrandswaard doet dit op 1 juni aanstaande.
 • Nieuwe kinderburgemeester gezocht!

  Wordt jouw zoon of dochter de nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard? Alle kinderen die volgend schooljaar in groep 8 van een van de Albrandswaardse basisscholen zitten, mogen tot 17 mei solliciteren op deze bijzondere baan.
 • WoonWijzerBox nu ook voor huurders

  Huurders komen nu ook in aanmerking voor de gewilde WoonWijzerBoxen. Huiseigenaren hadden die mogelijkheid al. Alle huurders ontvangen hierover een brief op de deurmat.
 • Drie inwoners uit Albrandswaard ontvangen een Koninklijke Onderscheiding

  Burgemeester Jolanda de Witte heeft tijdens de lintjesregen op maandag 26 april drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Andreas Niessen (59), Patricia van der Most (65) en Johannes Huijgen (66), allen woonachtig in Rhoon, kregen vanwege hun langdurige verdienstelijke inzet voor de samenleving de versierselen opgespeld.
 • GGD vaccineert vanaf 29 april in de vaccinatielocatie aan de Hofhoek

  Op 10 april j.l. hebben de huisartsen een start gemaakt met het vaccineren in Albrandswaard. Vanaf donderdag 29 april start de GGD Rotterdam Rijnmond met
  vaccineren in de vaccinatielocatie aan de Hofhoek in Poortugaal.
 • Doe mee met de gratis cursus 'Politiek Actief'

  Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt. Daarom organiseert de Albrandswaardse gemeenteraad een cursus voor inwoners die zich met de lokale politiek willen gaan bezighouden.
RSS feed