• Gewijzigde dienstverlening tijdens feestdagen

  Tijdens Kerst en op 1 januari zijn het gemeentehuis en het afvalscheidingsstation gesloten. Ook de ophaaldagen van afval die op feestdagen vallen zijn gewijzigd.

 • Albrandswaard zoekt een nieuwe burgemeester: hoe werkt dat?

  Een burgemeester wordt benoemd bij Koninklijk Besluit. De gemeenteraad zoekt een geschikte kandidaat. Daarna vraagt de raad de commissaris van de Koning om deze kandidaat voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Hij bereidt de benoeming voor. Als het Koninklijk Besluit is getekend, is er een nieuwe burgemeester. Dit traject duurt zo'n 8 maanden.

 • Oudheidkamer rondom feestdagen gesloten

  In verband met de feestdagen is de Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal op zaterdag 22 en 29 december gesloten. Op zaterdag 5 januari bent u weer van harte welkom om de expositie 'Blik op de jaren zestig' te bekijken.

 • Collectief taxivervoer tijdens de feestdagen? Regel uw ritten ruim op tijd!

  Bent u tijdens Kerst of Oud en Nieuw uitgenodigd bij familie of vrienden en maakt u gebruik van collectief taxivervoer? Vraag dan op tijd uw taxiritten aan via telefoonnummer 0900 - 440 4400 (lokaal tarief). Wanneer u uw telefoonnummer doorgeeft, wordt u zo’n 5 minuten van tevoren gebeld dat uw taxi eraan komt.

 • Onderzoek speelplek Blaakse Wetering

  Binnenkort gaan wij aan de Blaakse Wetering nabij de brug richting bos Valckesteyn een nieuwe speelplek inrichten. De nieuwe speelplek komt in de plaats van de oude plek die wat verder ligt. Voor de nieuwe speelplek hebben we twee ontwerpen met verschillende speeltoestellen gemaakt. U mag stemmen op uw favoriete ontwerp.

 • Onderzoek naar mogelijkheden aardwarmte voor Albrandswaard en omgeving

  Energiebedrijven Engie, Hydreco en Shell willen gaan onderzoeken of aardwarmte (oftewel geothermie) kan worden gewonnen in de gemeente Albrandswaard en omgeving. Zij hebben daarvoor opsporingsvergunningen aangevraagd bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).