• Openbaar vervoer bereikbaar voor minima 60+

  Minima uit Albrandswaard van zestig jaar en ouder kunnen vanaf 1 januari 2020 gratis met het openbaar vervoer reizen. Dat is het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders heeft gedaan aan de gemeenteraad.

 • Uw aanslagbiljet binnenkort in uw (digitale) brievenbus

  SVHW verzorgt de heffing en invordering van de belastingen voor de gemeente Albrandswaard. Deze maand verstuurt SVHW weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post.

 • Herinrichting trapveldje Prisma, Rhoon

  Binnenkort gaan wij het trapveldje bij de speelplek tussen de Prisma en de Regenboog in Rhoon opnieuw inrichten. Kinderen uit de buurt kunnen online stem op hun favoriete sporttoestel.

 • Klanttevredenheidsonderzoek meldingen openbare ruimte

  Heeft u onlangs een melding gedaan over de openbare ruimte / afval / overlast of vandalisme? Graag zouden wij dan willen weten hoe u het doen van een melding heeft ervaren.

 • Zaterdag 23 maart: Landelijke Opschoondag. Doet u ook mee?

  Op zaterdag 23 maart organiseert NederlandSchoon de Landelijke Opschoondag. Ook de gemeente Albrandswaard doet mee aan dit initiatief. Maar dat kunnen we niet alleen, daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met ons de handen uit de mouwen willen steken.

 • Werkzaamheden Kasteelgaarde Rhoon

  Het Zuid-Hollands Landschap voert deze winter werkzaamheden uit in de Kasteelgaarde Rhoon. Om ervoor te zorgen dat de kasteeltuin en het achterliggende bos veilig, beleefbaar en divers blijven, gaat er opgeruimd, gesnoeid, gekapt en geplant worden.

 • Enquête afvalscheidingsstation

  De openingstijden van het afvalscheidingsstation aan de Nijverheidsweg in Rhoon zijn eind vorig jaar verruimd. U kunt uw grof huishoudelijk afval nu inleveren van maandag tot en met zaterdag van 8.30 en 15.30 uur. Wij zijn benieuwd wat uw ervaring is.

 • Albrandswaard zoekt een nieuwe burgemeester: hoe werkt dat?

  Een burgemeester wordt benoemd bij Koninklijk Besluit. De gemeenteraad zoekt een geschikte kandidaat. Daarna vraagt de raad de commissaris van de Koning om deze kandidaat voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Hij bereidt de benoeming voor. Als het Koninklijk Besluit is getekend, is er een nieuwe burgemeester. Dit traject duurt zo'n 8 maanden.

 • Oudheidkamer rondom feestdagen gesloten

  In verband met de feestdagen is de Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal op zaterdag 22 en 29 december gesloten. Op zaterdag 5 januari bent u weer van harte welkom om de expositie 'Blik op de jaren zestig' te bekijken.

 • Onderzoek naar mogelijkheden aardwarmte voor Albrandswaard en omgeving

  Energiebedrijven Engie, Hydreco en Shell willen gaan onderzoeken of aardwarmte (oftewel geothermie) kan worden gewonnen in de gemeente Albrandswaard en omgeving. Zij hebben daarvoor opsporingsvergunningen aangevraagd bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).