Bent u benieuwd naar aangevraagde omgevingsvergunningen of een verkeersbesluit bij u in de buurt? Of wilt u weten welke lokale regels gelden in Albrandswaard? Via het zoekvenster op deze pagina vindt u de wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen. Ook leest u op deze pagina hoe u op de hoogte blijft via de e-mailservice.

Let op: Bent u op zoek naar de APV? Zoek dan op de volledige naam Algemene Plaatselijke Verordening.

Zoeken en vinden van lokale regelgeving en bekendmakingen:

Overige zoekmogelijkheden

  • Op de website van Officiële Bekendmakingen kunt u wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. U kunt op de website onder andere zoeken op soort bekendmaking, naam van gemeente, publicatiedatum en bekijken welke vergunningen er in de omgeving zijn verstrekt.
  • Publicaties van de afgelopen twee maanden kunt u vinden op de website Berichten over uw buurt. Kies woonplaats of postcode en welke berichten u wilt zien, bijvoorbeeld binnen 500 meter van uw huis.
  • Oude bekendmakingen tussen 2018 en 2020 vindt u in het archief.
  • De geldende wet- en regelgeving (verordeningen en beleidsregels) is te vinden op de website Overheid.nl.

Ter inzage

De plannen waarop inspraak mogelijk is, liggen altijd ter inzage in het Servicecentrum in het gemeentehuis. Hoe u hiervoor een afspraak maakt, leest u op de pagina Ter inzage.

E-mailservice voor berichten over uw buurt

Wilt u op de hoogte blijven van de bekendmakingen, besluiten en andere berichten die gemeenten, provincies en waterschappen via Overheid.nl publiceren? Meld u dan aan voor de e-mailservice Berichten over uw buurt.