Energie en dus geld besparen kan op veel manieren. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan uw huis. Energiebesparing bestaat vaak uit een verzameling van maatregelen die u kunt nemen. Goed uitgevoerde maatregelen zorgen voor meerwaarde van uw huis, verhogen het comfort en zorgen voor een lagere energierekening. Voor een aantal van de initiatieven kunt u subsidie krijgen.

Subsidie: Komt u in aanmerking ?

Subsidieregelingen hebben altijd voorwaarden en meestal een bepaalde looptijd waarbinnen u een aanvraag kunt indienen. De website Verbeter je huis heeft een overzichtelijke subsidiewijzer. Check deze eerst door op onderstaande knop te klikken:

Check Energiesubsidiewijzer

 

Wanneer u twee energiebesparende maatregelen neemt, kunt u in aanmerking komen voor de landelijke ISDE subsidie. Check eerst of u in aanmerking komt via onderstaande knop:

Check Simpelsubsidie

Lening: Komt u in aanmerking?

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is ook een mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw huis te financieren. 

  • leenbedrag is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-;
  • tegen een vaste lage rente;
  • voor onder andere dakisolatie, energiemonitor, hoogrendementsketel, maatwerkadvies en zonnepanelen;
  • uit het Nationaal Energiebespaarfonds met financiële bijdragen van de Rabobank, ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd. 

Via onderstaande knoppen kunt u een lening aanvragen als particulier of als VvE.

Aanvragen lening particulier

Aanvragen lening VvE

Heeft u op deze pagina gevonden wat u zocht?