Energie en dus geld besparen kan op veel manieren. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan uw huis. Energiebesparing bestaat vaak uit een verzameling van maatregelen die u kunt nemen. Goed uitgevoerde maatregelen zorgen voor meerwaarde van uw huis, verhogen het comfort en zorgen voor een lagere energierekening. Voor een aantal van de initiatieven kunt u subsidie krijgen.

Energiesubsidiewijzer

Via de website www.energiesubsidiewijzer.nl ziet u voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt. Let wel op dat subsidieregelingen een beperkte looptijd hebben. Bovendien zijn alle regelingen gebonden aan bepaalde voorwaarden. Controleer deze eerst voordat u een beslissing neemt.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is ook een mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw huis te financieren.

Hoeveel kan ik lenen?

U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen tegen een vaste lage rente. U kunt een lening aanvragen voor onder andere dakisolatie, energiemonitor, hoogrendementsketel, maatwerkadvies en zonnepanelen. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd.

Aanvragen

Kijk voor meer informatie over en/of het aanvragen van een Energiebespaarlening op www.energiebespaarlening.nl. De Energiebespaarlening is ook beschikbaar voor VvE’s.

Subsidie van €90 per koopwoning voor energiebesparende maatregelen (WoonWijzerBox)

Hoe werkt het?

Ga naar de webshop van de Woonwijzerwinkel en stel uw eigen WoonWijzerBox met energiebesparende maatregelen samen. De box kan naar wens worden ingevuld. U kunt kiezen voor producten die passen bij uw woonsituatie. Denk bijvoorbeeld aan leidingisolatie, slimme thermostaatknoppen, LED-lampen en radiatorfolie. Bij een minimale besteding van €100,- krijgt u eenmalig maar liefst €90,- cadeau van de gemeente. Gebruik hiervoor de kortingscode ALBRANDSWAARD2020. U kunt het bedrag ook gebruiken als korting op een persoonlijk adviesgesprek aan huis of in de WoonWijzerWinkel of voor een gepersonaliseerde woningscan. Per woning kan er één keer gebruik worden gemaakt van deze actie. Binnen drie weken kunt u de bespaarbox thuis verwachten.

Besparing

Een goede benutting van een gemiddelde WoonWijzerBox kan een besparing opleveren van 800 kg CO2 per koopwoning per jaar en een besparing van gemiddeld €300 op de energierekening. Het exacte bedrag wat u kunt besparen is geheel afhankelijk van de staat van uw woning en de producten die u besteld. Het gebruik van led-lampen levert al behoorlijk wat energiebesparing op evenals het gebruik van radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Als alle Albrandswaardse eigenaren van een koopwoning zo’n box aanschaffen kan er al €3,9 miljoen euro per jaar worden bespaard op de energierekening.

Regeling Reductie Energieverbruik (RRE)

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft eind december 2019 de aanvraag van de gemeente Albrandswaard van €603.900,- voor de Regeling Reductie Energieverbruik goedgekeurd. De kortingsactie met de WoonWijzerBox wordt met deze subsidie mogelijk gemaakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voorwaarden verbonden aan de subsidie. De regeling geldt bijvoorbeeld alleen voor koopwoningen. De gemeente heeft hier geen enkele invloed op uit kunnen oefenen, maar gaat dit punt wel onder de aandacht brengen bij het ministerie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de WoonWijzerWinkel. Of neem telefonisch contact op met de WoonWijzerWinkel via (010) 747 01 47. Deskundigen van de WoonWijzerWinkel kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Ook kunnen zij u technische informatie over de bestelde producten geven.

Is deze pagina naar wens?