Wordt jouw zoon of dochter de nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard? Alle kinderen die volgend schooljaar in groep 8 van een van de Albrandswaardse basisscholen zitten, mogen tot 23 mei solliciteren op deze bijzondere baan.

Elk jaar wordt een nieuwe kinderburgemeester aangesteld. De kinderburgemeester deelt zijn of haar ideeën en wensen met de burgemeester en bedenkt zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder gaat de kinderburgemeester met de burgemeester naar activiteiten. Bij sommige activiteiten mag de kinderburgemeester een toespraakje houden.

Aanmelden

Kinderen kunnen zich tot maandag 23 mei aanmelden door een filmpje, of een link naar het filmpje op YouTube, van maximaal 1 minuut te sturen naar kinderburgemeester@albrandswaard.nl. Daarin moeten ze vertellen wie ze zijn, wat ze leuk vinden en wat ze belangrijk vinden voor de kinderen van Albrandswaard. En, ook niet onbelangrijk: waarom ze een goede kinderburgemeester denken te zijn.

Selectie

De vijf beste filmpjes worden door een vakkundige jury geselecteerd op woensdag 25 mei. Deze kandidaten krijgen een uitnodiging voor donderdag 2 juni. Dan mogen ze de jury live vertellen waarom zij denken een goede kinderburgemeester te zijn. De nieuwe kinderburgemeester wordt bekend gemaakt op vrijdag 3 juni.