Het programma Innovatie High Five is een samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en gemeente. Doel: innovatie in Albrandswaard samen een stap verder brengen. Albrandswaard trekt binnen het programma samen op met buurgemeenten Barendrecht en Ridderkerk. 

Steun in de rug bij innovatie voor ondernemers

De Innovation Board Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk  biedt ondernemers steun bij hun innovatieplannen. De Board beschikt over veel kennis, een groot netwerk en een pot met subsidiegeld. Zoekt u als ondernemer een sparringpartner om over uw innovatieplannen door te praten? Heeft u behoefte aan een netwerk om uw idee een stap verder te brengen? Of is een financiële bijdrage net dat steuntje in de rug dat u nodig heeft?

Ga naar Aanvraag ondersteuning en/of subsidie innovatie(externe link)

Innovatie High Five klaar voor eindsprint

In 2019 richtten ondernemers, gemeenten en onderwijs samen de Innovation Board Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk op. Aangemoedigd door een stevige subsidie van het Ministerie van Economische zaken ging het driejarige programma ‘Innovatie High Five’ van start. Nu het laatste jaar van het programma is ingegaan heeft de Board de eindsprint ingezet. Doel: vernieuwing in het regionale bedrijfsleven nog meer stimuleren.

In de eerste periode van 2022 zag de Innovation Board een stijging van het aantal aanvragen voor ondersteuning. Maar er is dit jaar nog voldoende ruimte voor ondernemers die hun innovatieve ideeën willen pitchen bij de Board.

Wil jij hulp bij je innovatieve idee?

Leg je idee voor aan de Board(externe link). Die stelt zich op als kritische sparringpartner: waarom is jouw idee zo’n goed idee? Waarom voegt het iets toe? Vervolgens kijken de leden van de Board wat zij vanuit hun ervaring, kennis/kunde en netwerk kunnen toevoegen. En ja, dat kan ook een subsidie zijn.

MKB-deal

De MKB-deals (van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) ondersteunen het brede midden- en kleinbedrijf om ook in de toekomst succesvol te blijven ondernemen. Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk doen mee met het programma BAR Innovatie High Five. In totaal investeren de drie gemeenten en het ministerie met de MKB-deal € 200.000 volledig in innovatie.

Contactpersonen gemeente

Project Innovatie High Five

Algemeen

René Ritmeijer
E-mail: r.ritmeijer@bar-organisatie.nl
Telefoon: 06 - 10912489

AGF

Gertjan Verstoep
E-mail: g.verstoep@bar-organisatie.nl
Telefoon: (0180) 451209 of 06 - 51016936

Wethouder Economische Zaken

Mario Bianchi

Bedrijfscontactfunctionaris Albrandswaard

Raoul Verhagen