De gemeente houdt op donderdag 9 mei van 19.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst. U bent deze avond van harte welkom in het gemeentehuis aan de Hofhoek 5 in Poortugaal om u te laten informeren over de uitgewerkte plannen voor het gebouw en het terrein aan de Stationsstraat in Rhoon.

Daarnaast kunt u deze avond meedenken en suggesties geven hoe de snelheid aan de Stationsstraat kan worden teruggedrongen.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er gemiddeld 38 km/uur wordt gereden in deze 30-kilometerzone. Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Ik ben benieuwd welke ideeën omwonenden hier zelf in hebben.”

Huis van Albrandswaard

In het Huis van Albrandswaard krijgen het gemeentebestuur, Stichting Welzijn Albrandswaard, het wijkteam, het (sport)café van de sporthal en - mogelijk - RTV Albrandswaard een plek. Ook is er ruimte voor lokale kunst en cultuur. Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Deze maatschappelijke functies onder één dak levert efficiëntie op in de huisvestingskosten. Bovendien bevordert dit concept de samenwerking tussen de partners. Beide zijn in het belang van de inwoners van Albrandswaard.”

Als de gemeenteraad op 3 juni een positief besluit neemt over het Huis van Albrandswaard, dan start de bouw in het laatste kwartaal van 2019. De oplevering van het nieuwe pand is in 2020.