Wij hebben informatie voor ondernemers over de situatie in verband met het coronavirus op een rij gezet.

Maatregelen

Kijk voor een actueel overzicht van financiële regelingen op de website van de Rijksoverheid(externe link).

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met bedrijfscontactfunctionaris Raoul Verhagen, telefoon (0180) 451 613, mobiel 06 29 41 67 38 of e-mail r.verhagen@bar-organisatie.nl.

Diverse organisaties

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft een ‘wegwijzer(externe link)’, met antwoorden op vragen over het voorbereiden op bedrijfsrisico’s, het omgaan met gezondheidsrisico’s voor werknemers.
De Kamer van Koophandel heeft een loket(externe link) geopend voor ondernemers. U kunt vragen stellen over bijvoorbeeld voorraden, personeel en financiële impact. Dit loket is ook telefonisch bereikbaar via 0800-2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). Bij dit telefonische loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen.

Business.gov

For non Dutch speaking entrepreneurs the information can be found at the website of Business.gov(externe link).

Belastingdienst

Ondernemers die getroffen worden door het coronavirus kunnen uitstel van hun belastingbetaling aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst(externe link).

RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland brengt in kaart wat de gevolgen zijn voor zaken doen met andere landen. Kijk voor een overzicht op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(externe link). Of bekijk de informatie over handelsmissies(externe link).

Buitenlandse zaken

Voor een overzicht van alle reisadviezen kunt u terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken(externe link).

UWV

Op de website van het UWV(externe link) staat een overzicht met veelgestelde vragen voor werkgevers.