Zaterdag 10 april vaccineren de huisartsen van HAGRO Albrandswaard tegen Covid-19 in de vaccinatielocatie aan de Hofhoek. Daarmee nemen ze als eerste de speciaal ingerichte locatie in gebruik. De GGD volgt later deze maand. Burgemeester Jolanda de Witte: “Ik ben blij dat er een start wordt gemaakt met vaccineren in onze gemeente. Mooi dat de huisartsen ook in deze vaccinatielocatie van de GGD terecht kunnen.”

Uitnodiging van de huisarts

De huisartsen nodigen zelf patiënten uit die volgens de richtlijnen van het RIVM in aanmerking komen voor vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. Het gaat om mensen van 63 en 64 jaar, thuiswonende volwassenen met syndroom van Down en mensen met BMI boven 40. Deze mensen hebben al een uitnodiging ontvangen. De huisartsen hebben de uitnodigingen zelf verstuurd. De overige uitnodigingen worden in groepen verstuurd, niet iedereen krijgt op dezelfde dag de uitnodiging. De beschikbaarheid van de vaccins is hierbij een belangrijke factor.

Twee keer een prik

Mensen die het AstraZeneca-vaccin krijgen, moeten twee keer worden gevaccineerd. In de uitnodiging van de huisarts staat op welke datum het eerste vaccin wordt toegediend. De tweede prik staat nu gepland op zaterdag 19 juni. Patiënten horen van hun huisarts waar en wanneer precies zij het tweede vaccin krijgen.

Vaccinatielocatie Hofhoek

De huisartsen in Albrandswaard kunnen voor het vaccineren gebruik maken van de vaccinatielocatie van de GGD aan de Hofhoek in Poortugaal. De locatie is zo opgezet dat men goed afstand kan houden en tegelijkertijd veel mensen op een dag gevaccineerd kunnen worden. Na de vaccinatie moet men 15 minuten in de wachtruimte plaatsnemen. Er is op de locatie voldoende parkeerplaats beschikbaar en deze locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Steeds meer inwoners krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie. Inwoners die niet door de huisarts gevaccineerd worden, ontvangen een brief van het RIVM. Telefonisch of via www.coronatest.nl kan er een afspraak worden ingepland. Er zijn nu 6 locaties in de regio waar men gevaccineerd kan worden en er komen er steeds meer bij. Wacht na het ontvangen van de uitnodigingsbrief niet met maken van een afspraak, maar plan een afspraak op één van de locaties die open is. Meer informatie over de vaccinatielocaties in de regio staat op de website van GGD Rotterdam Rijnmond