Vanaf 7 juni 2021 kunt u terecht in het Huis van Albrandswaard. In het Huis van Albrandswaard krijgen het wijkteam, de Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA), het (sport)café van de sporthal en RTV Albrandswaard een nieuwe plek. Ook komen er nieuwe mogelijkheden om de dienstverlening aan alle inwoners van Albrandswaard verder te verbeteren. Daarnaast krijgen lokale kunst en cultuur een plek in het Huis van Albrandswaard en gaat ook het gemeentebestuur gebruik maken van het gebouw. Kortom, nieuwe kansen voor samenwerking en ontmoeting.

Nieuwe locatie en nieuw gebouw

Reeds in 2016 koos de gemeenteraad de locatie aan de Stationsstraat als plek voor het Huis van Albrandswaard. Van 2017 tot begin 2019 is aan het ontwerp gewerkt en zijn gesprekken gevoerd met de inschrijver van de aanbesteding. In juni 2019 stelde de gemeenteraad het krediet beschikbaar om het Huis van Albrandswaard ook daadwerkelijk te realiseren. Wethouder Mieke van Ginkel van Albrandswaard en wethouder Bas Kurvers van Rotterdam tekenden op 18 juli 2019 de overeenkomst over de aankoop van de grond aan de Stationsstraat.

Welkom vanaf 7 juni

In het najaar van 2019 startte de bouw van het Huis van Albrandswaard. In april 2021 wordt het gebouw opgeleverd. Vanaf 7 juni kan iedereen in het nieuwe Huis van Albrandswaard terecht. De feestelijke opening staat voorlopig gepland in oktober 2021. Of dit haalbaar is, is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid19.

Laatste nieuws

  • "Het allerbelangrijkst is dat wij een dienende functie hebben als gemeente richting onze inwoners. Voor praktische zaken als het aanvragen van een identiteitskaart of rijbewijs of het doen van aangifte van een geboorte, willen wij het zo goed en gemakkelijk organiseren als mogelijk is." Dat zegt wethouder Marco Goedknegt.
  • Ellen Hulscher is medewerker Facility Services (met een ouderwets woord: bode) en kan inmiddels een oudgediende worden genoemd op het gemeentehuis van Albrandswaard. Velen zullen haar gezicht herkennen. Altijd vriendelijk en zij heeft oog voor de mens.
  • Erika de Jong is medewerker Frontoffice Publiekszaken bij de gemeente Albrandswaard. "Ik ben een echt ‘mensenmens’ en heb graag contact. Ik help graag.", zegt Erika.
  • Architect Maurits Algra, projectleider Derk Budde en wethouder Marco Goedknegt geven een kijkje in het volledig energieneutrale Huis van Albrandswaard.
  • Het Huis van Albrandswaard wordt een volledig energieneutraal gebouw. Dit betekent dat het gebouw net zoveel energie verbruikt als dat het opwekt. ,,En de energie die we daarvoor gebruiken, halen we uit duurzame bronnen”, vertelt Marco Goedknegt, wethouder Duurzaamheid.
  • Bij de nieuwbouw van het Huis van Albrandswaard is ingezet op de bouw van een energie neutraal gebouw. Het pand is een voorbeeld voor onze ondernemers en bedrijven om te laten zien hoe u met een aantal technische stappen kunt komen tot een technisch gezien energie neutraal pand.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen over het Huis van Albrandswaard.