De gemeente heeft na een pilot de samenwerking met HalloWerk verlengd. Via dat platform kunnen inwoners die vanuit een uitkering werk zoeken en werkgevers elkaar gemakkelijk vinden.

Vorig jaar is de gemeente Albrandswaard samen met de gemeente Barendrecht en de gemeente Ridderkerk als pilot met HalloWerk gestart. Dat heeft mooie en soms verrassende resultaten opgeleverd. Daarom is nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Wethouder Mieke van Ginkel: "Werkgelegenheid is belangrijker dan ooit daarom hoop ik dat iedereen zijn kansen pakt met HalloWerk, zowel werkzoekenden als werkgevers."
Er wordt niet alleen naar diploma’s en ervaring gekeken, maar ook naar motivatie en talenten. Doordat er op het platform bedrijven uit de hele regio op staan, is het aanbod bovendien groter. Alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Rijnmond maken er gebruik van. Zo vinden werkzoekenden sneller werk en worden vacatures sneller vervuld.

Kansen vergroten

HalloWerk is bedoeld voor wie een uitkering heeft en klaar is om aan het werk te gaan. Men maakt een profiel aan met onder meer zijn interesses en vaardigheden. Werkgevers moeten geregistreerd zijn om in het aanbod te kunnen zoeken.
Vinden zij een geschikte kandidaat, dan kunnen zij direct contact opnemen. De gemeente zit hier dus bijna niet meer tussen. De klantmanager houdt wel contact met werkzoekenden, om te kijken hoe het gaat en waar nodig te helpen. Wie werk zoekt, kan via HalloWerk ook trainingen volgen om zijn kansen op een baan verder te vergroten.

Meer informatie

Werkgevers die geïnteresseerd zijn, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Marleen Pantke via m.pantke@bar-organisatie.nl. Kijk voor meer informatie ook op de website van HalloWerk.