Inwoners van Albrandswaard van zestig jaar of ouder met een laag inkomen mogen vanaf 1 januari 2020 gratis reizen met RET.

Aanvragen

Bent u op 1 januari 2020 zestig jaar of ouder en is uw inkomen niet hoger is dan 120 procent van de bijstandsnorm? Dan mag u vanaf november 2019 een aanvraag indienen voor gratis openbaar vervoer met RET. Wie na 1 januari 2020 zestig jaar wordt, kan vanaf twee maanden voor het bereiken van de zestigjarige leeftijd een aanvraag indienen. U kunt een aanvraag voor gratis openbaar vervoer met RET online indienen op de pagina Gratis openbaar vervoer voor ouderen.

Belangrijk bij het indienen van de aanvraag, is dat u voor die tijd in het bezit bent van een persoonlijke OV-chipkaart. Dan kan het vrij reizen abonnement op de kaart worden geladen. De persoonlijke OV-chipkaart kunt u aanvragen via www.ov-chipkaart.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Gratis openbaar vervoer voor ouderen. Of neem contact op met het klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, telefoonnummer (010) 506 11 11.