Bent u inwoner van Albrandswaard, 60 jaar en heeft u een laag inkomen? Dan mag u vanaf 1 januari 2020 gebruik maken van gratis reizen met RET.

Wanneer heeft u er recht op?

Om in aanmerking te komen voor het gratis openbaar vervoer moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • u staat ingeschreven in Albrandswaard;
  • u bent 60 jaar of ouder;
  • uw totale inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm.

Overzicht inkomensgrens

Dit zijn netto bedragen van 2019 inclusief vakantietoeslag.

21 jarigen tot AOW leeftijd

Alleenstaande (ouder) € 1.236,50
Gehuwd / samenwonend   € 1.766,44

Vanaf AOW leeftijd

Alleenstaande (ouders)€ 1.384,84
Gehuwden/samenwonend   € 1.885,80

Wanneer en waar kunt u gratis reizen?

Op doordeweekse dagen kunt u vanaf 9.00 uur gratis reizen via de RET met bus, tram en metro in de regio Rotterdam. In het weekend en op feestdagen kan dit de hele dag. U reist gratis op vrijwel alle RET-lijnen, behalve:

  • De BOB-bus (nachtbus);
  • De Fast Ferry (Hoek van Holland);
  • Het Randstad Railtraject (Berkel Westpolder t/m Den Haag Centraal).

Aanvragen gratis reizen

U kunt vanaf twee maanden voor het bereiken van de 60 jarige leeftijd een aanvraag indienen.

Aanvragen gratis reizen

Let op! U heeft een persoonlijke OV-chipkaart nodig waar het speciale abonnement op kan worden gezet. U kunt een persoonlijke OV-chipkaart kopen via de website van OV-chipkaart.

Als de aanvraag wordt toegekend ontvangt u een brief en een ophaalbericht. Ga met het ophaalbericht en uw persoonlijke OV-chipkaart naar een RET-Servicepunt. De medewerker van de RET helpt u het speciale abonnement op uw OV-chipkaart te zetten.

Locaties RET servicepunten

De RET Servicepunten zijn gevestigd in station Rotterdam Centraal, metrostation Beurs, metrostation Zuidplein en metrostation Spijkenisse Centrum. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van de RET.

Vernieuwen OV-chipkaart

Een OV-chipkaart is 5 jaar geldig. Een persoonlijke OV-chipkaart kunt u vernieuwen via de website van OV-chipkaart. U ontvangt dan een nieuwe kaart waar uw abonnementen en producten weer op staan. U hoeft niet opnieuw een aanvraag in te dienen bij de gemeente. Het product gratis reizen wordt dan automatisch op uw nieuwe kaart geladen.

Meer informatie

Heeft u vragen over gratis openbaar vervoer voor ouderen? Kijk dan op de pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met de gemeente op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur via telefoonnummer (010) 506 11 11.