De elfjarige Femke Tempelman is tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 5 juli geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard. "Ik heb er erg veel zin in en ga mijn beste doen een goede kinderburgemeester te zijn voor Albrandswaard", speechte Femke.

Femke bruist van de ideeën als kinderburgemeester. Zo wil zij zich het komende jaar onder andere inzetten meer kinderen en volwassenen aan het spelen en bewegen te krijgen. "Dit wil ik doen door samen met andere kinderen een activiteit te organiseren, speeltuintjes op te knappen en speeltuintjes leuker te maken om in te spelen."

In haar toespraak aan de gemeenteraad liet de kinderburgemeester weten ook natuur erg leuk en belangrijk te vinden. Zij hoopt te bereiken dat mensen de schoonheid van de Rhoonse Grienden ontdekken en dat zij gaan helpen de natuur schoon te houden.

Verder vindt de elfjarige het belangrijk dat kinderen meer van de natuur te leren door het verzorgen van schooltuintjes. "Zij zien zo hoe groente, fruit en bloemen groeien en wat je ervoor moet doen om groente te kweken en uit je eigen tuin te kunnen eten."

Afscheid Reese

Met de installatie van Femke Tempelman werd afscheid genomen van de vorige kinderburgemeester Reese Kuyt. "Het was dit jaar even zoeken hoe we jouw speerpunten vorm konden geven maar dat is op een mooie manier gelukt. Het was leuk om met je samen te werken", sprak burgemeester Jolanda de Witte haar maandagavond toe. "Je hebt de jongeren van Albrandswaard dit jaar een krachtige stem gegeven."

Ambities waarmaken

Burgemeester Jolanda de Witte sprak ook Femke Tempelman tijdens de installatie toe. "Tijdens onze eerste kennismaking maakte jij meteen indruk op mij en de andere leden van de selectiecommissie. Ook Reese vond dat jij de beste kandidaat bent om het stokje over te nemen. Ik kijk uit naar het komende jaar waarin wij elkaar regelmatig zien en spreken. Maar ook om samen met jou op pad te gaan om jouw ambities waar te maken."