Duurzaam Wonen Beurs 2023

Dit is de informatiepagina over de Duurzaam Wonen Beurs 2023. Hier vindt u onder andere meer informatie over het event en de deelnemende ondernemers.

Wat is de Duurzaam Wonen Beurs?

De Duurzaam Wonen Beurs biedt u een unieke kans om meer te leren over de vele onderdelen van groen en duurzaam wonen. Bent u geïnteresseerd in de voordelen van duurzaam wonen? Of wilt u meer weten over beschikbare leningen en subsidies? Misschien overweegt u de toepassing van zonnepanelen, de aanleg van groene daken, of het isoleren van uw woning. Voor al deze onderwerpen, en andere producten die uw huis en tuin duurzaam kunnen maken, biedt de beurs uitgebreide informatie. Tijdens de beurs heeft u de mogelijkheid om langs kraampjes te lopen, producten en oplossingen te bekijken en een persoonlijk gesprek aan te gaan met de ondernemers.

Repareer uw spullen bij het Repair Café

Heeft u een product dat kapot, maar maakbaar is? Denk maar aan een toaster, toetsenbord of magnetron. Dan kunt u het product meenemen en het repareren bij het Repair Café, wat ook tijdens de beurs aanwezig is.

Programma Duurzaam Wonen Beurs

Ook dit jaar hebben we interessante en inspirerende lezingen en workshops.

  • Verborgen impact. De consument koopt, betaalt en gebruikt. Maar wat is het effect op de planeet wanneer een telefoon wordt geproduceerd? Of wanneer de consument op reis gaat met de vliegtuig? Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en hij is groter dan we denken. Ontdek tijdens de lezing wat uw verborgen impact is en hoe u een positieve invloed kunt hebben op de planeet.
  • Duurzaam lenen. Tegenwoordig willen steeds meer mensen investeren in een energiezuinige woning. Welke leningen en subsidies zijn er beschikbaar voor u? En welke zijn financieel het aantrekkelijkst? Deze vragen en meer worden tijdens de presentatie besproken.
  • GetGreener. Investeren in een all-electric warmtepomp? Of denkt u voor een zonneboiler te gaan? Maar welke investering is het meest geschikt voor uw woning? GetGreener beantwoordt deze vragen en meer voor u.

Hieronder vindt u het programma van de beurs.

TijdActiviteitWieZaal
10.30 uurOpening beurs
10.30 – 11.30 uurLezing ‘Verborgen impact’Edo van BaarsMississippi
11.00 – 12.00 uurPresentatie ‘Duurzaam lenen’WoonWijzerWinkelColorado
13.00 – 13.50 uurLezing ‘Verborgen impact’Edo van BaarsMississippi
14.00 – 14.50 uurLezing GetGreenerGetGreenerColorado
17.00 uurEinde beurs
Programma Duurzaam Wonen Beurs 2023

Praktische details

De beurs vindt plaats op zaterdag 28 oktober, van 10.30 – 17.00 uur. De locatie is het Van Der Valk hotel, aan de Krommeweg 1, 2988 CB in Ridderkerk. U hoeft zich niet aan te melden. Deelname is tevens gratis. Het hotel is goed bereikbaar met de bus. Ook heeft u de mogelijkheid om er te parkeren met uw auto.

Win een regenton

Kennis opdoen voor een duurzaam huis is één reden om langs te komen. Een andere reden is dat u een regenton kunt winnen ter waarde van €50,-.

Een regenton in uw tuin plaatsen is een verstandige en duurzame keuze met tal van voordelen. Allereerst draagt het aanzienlijk bij aan waterbesparing. Door regenwater op te vangen dat anders onbenut blijft, kunt u dit water gebruiken om uw planten te besproeien. Dit vermindert het gebruik van kraanwater, wat uw waterrekening verlaagt. Daarnaast speelt een regenton een rol bij het verminderen van overstromingsrisico’s. Tijdens zware regenbuien kan het direct opvangen van regenwater de stroom naar riolen verlagen, wat lokale overstromingen en druk op het rioolsysteem kan voorkomen.

Waarom wordt er een beurs georganiseerd?

Hoewel velen de wens hebben om duurzamer te leven, ontbreekt het vaak aan concrete kennis en handvatten. Onze beurs brengt kennis, ervaring en innovatie samen, zodat bezoekers zelf de voordelen van duurzaam wonen kunnen ontdekken. Of u nu zoekt naar praktische tips, financiële inzichten of groene innovaties, wij staan klaar om u te begeleiden naar een groenere toekomst.

Wat ook bijdraagt aan het organiseren van de beurs, is het veranderende klimaat. De verandering is merkbaar door de opwarming van de aarde, voornamelijk veroorzaakt door de uitstoot van CO2 bij verbranding van fossiele brandstoffen. Het Nationaal Klimaatakkoord uit 2019 benadrukt het belang van drastisch verminderen van deze uitstoot en het beperken van het gebruik van nieuwe grondstoffen. De boodschap is helder: het is tijd voor een overstap naar duurzame energie.