Een warmtebeeldcamera: de sleutel tot een comfortabele en energiezuinige woning

Wilt u uw woning verduurzamen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Start dan met ontdekken waar in uw woning u warmte of koude lekt. Leen kosteloos de warmtebeeldcamera FLIR ONE PRO. Op basis van de beelden, weet u waar u moet isoleren of tochtstrips moet plaatsen. U vindt de camera bij Bibliotheek – Wijkcentrum De Boekenstal (Dorpstraat 34 in Poortugaal).

Met de hoge energiekosten, zijn de meesten van ons bezig om te kijken hoe die kosten verlaagd kunnen worden. Eén manier is het isoleren van uw woning of het plaatsen van tochtstrips. Maar waar begint u? De warmtebeeldcamera biedt uitkomst.

Hoe werkt de camera?

Met de camera scant u dus waar in uw woning u warmte of koude lekt. Deze camera klikt u op uw smartphone. De beelden zijn makkelijk te begrijpen. De meting laat namelijk heel precies zien waar de temperatuurverschillen in het huis zitten. Daardoor weet u meteen waar u maatregelen kunt nemen. Voorbeelden van maatregelen zijn het plaatsen van tochtstrips of radiatorfolie. Of misschien wilt u aan de slag met het grotere werk: dak-, vloer- en/of gevelisolatie. Door dit soort maatregelen uit te voeren, bespaart u geld op uw energierekening. Er zit ook een toegankelijke handleiding bij de camera. Zo kunt u zien hoe de camera werkt en hoe u hem moet bedienen.

Voorwaarden gebruik van camera

  • De warmtebeeldcamera is elke vrijdag tussen 09.00 – 12.00 op te halen en terug te brengen bij de Boekenstal (vraag naar dhr. Stortenbeker);
  • Neem uw ID-kaart mee om u te identificeren; minimum leeftijd voor gebruik is 18 jaar. U dient een verklaring in te vullen dat u zorgvuldig met de camera omgaat en deze op tijd en heel terugbrengt.
  • De camera is maximaal 2 weken te leen;
  • De camera is te gebruiken met een Android smartphone (met USB-C-aansluiting) of IPhone (vanaf versie 5).

Wat doe ik na de scan?

Nadat u uw woning heeft gescand, wilt u misschien aan de slag met het doorvoeren van maatregelen. Of wilt u nog wat meer informatie? U kunt hiervoor terecht bij de WoonWijzerWinkel. De experts van deze winkel kunnen u precies vertellen wat u kunt doen om de energiekosten omlaag te brengen.