Waarom NK Tegelwippen?

Waarom zouden we aan NK Tegelwippen mee moeten doen? Nou, omdat het superleuk is en u daarmee een gezonde en mooie omgeving creëert voor uzelf én de natuur om u heen. Bovendien bouwt u hiermee aan een groenere toekomst.

Wateroverlast

Heeft u bijvoorbeeld eens last gehad van wateroverlast? Dat kan namelijk gebeuren als we te veel tegels hebben in ons land. Tegels zijn hard en laten geen water door, dus als het extreem regent kan het water nergens heen en loopt het riool over. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Hitte

En alsof dat nog niet genoeg is, zorgen tegels er ook nog eens voor dat het superheet kan worden tijdens een hittegolf. Ze nemen de warmte op en geven het ’s avonds weer af, waardoor het veel langer warm blijft.

Planten en dieren

En wat dacht u van de dieren en insecten? Die hebben ook ruimte nodig om te leven en te groeien. Als we allemaal tegels in onze tuin hebben, wordt het leefgebied van egels, vlinders en insecten kleiner. En wist u dat 70% van ons eten afhankelijk is van bestuiving door insecten? Dat is best wel belangrijk, toch?

Dus, weg met die tegels en aan de slag met het aanleggen van planten! Zo blijft het in de zomer lekker koel en hebben we tijdens heftige regenbuien minder last van wateroverlast. En laten we eerlijk zijn: de planten en dieren zullen u erg dankbaar zijn!

Filmpje

Bekijk ook een filmpje over waarom tegelwippen een goed idee is.