De beste Junior Cyber Agent 2022 van Albrandswaard is bekend! YintheSophie2012 werd woensdag 18 januari gehuldigd door burgemeester Jolanda de Witte. YintheSophie2012 speelde vorig jaar Hackshield, een online game waar jongeren worden opgeleid tot Cyber Agent. De jongeren leren op deze manier hoe zij online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. Voor zichzelf en anderen. Zij doen dit via een basistraining en quests.

De politie en gemeente Albrandswaard zijn blij met de jongeren die meespelen in de game. Burgemeester Jolanda de Witte: "We realiseren ons soms niet hoe belangrijk het is om te letten op je digitale veiligheid. Door Hackshield te spelen, worden jongeren bewuster gemaakt van risico’s die je online loopt. En daar begint digitale veiligheid mee.”

YintheSophie2012 is over 2022 de beste in Hackshield. De gemeente blijft zoeken naar kinderen die willen meespelen en worden opgeleid tot Junior Cyber Agents. Want hoe meer agenten, hoe veiliger Albrandswaard. Alle jongeren tussen de acht en twaalf jaar kunnen zich aanmelden op www.joinhackshield.nl(externe link).