De gemeente Albrandswaard gaat per 1 maart 2021 samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.). Stel: je hebt informatie over criminaliteit, maar er zijn redenen waarom je niet naar de politie kan of durft. Een lastig dilemma. Hiervoor biedt M. een oplossing. Je kunt er anoniem, dus zonder je naam te noemen, en laagdrempelig je informatie kwijt. Dankzij de samenwerking gaat deze informatie voortaan rechtstreeks naar de gemeente, zodat die de meldingen gericht kan onderzoeken.

Ondermijning kunnen we alleen aanpakken als we informatie hebben. Daarvoor hebben we de inwoners van Albrandswaard nodig. Help de gemeente: hou uw ogen en oren open en meld verdachte zaken via M. Hoe meer meldingen we krijgen, hoe meer we kunnen onderzoeken en achterhalen. Zo zorgen we samen voor een grotere pakkans.

M. is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Over mishandeling, overvallen, brandstichting en wapen- of mensenhandel. Of met informatie over fraude en corruptie. Maar bijvoorbeeld ook als je eigenaar bent van een pand en je merkt dat dat door criminelen wordt misbruikt. Voor een hennepkwekerij. Of als wapenopslag.

Anoniem

De anonimiteit van de melder staat bij M. op de eerste plaats. Het team van medewerkers heeft maar één doel voor ogen: jouw anonimiteit beschermen. Jouw anonimiteit is voor M. zelfs belangrijker dan het oplossen van een onderzoek.
M. is een onafhankelijke organisatie en is géén politie. Alleen als jouw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.

Melden helpt!

Jaarlijks stuurt M. 17.000 meldingen door naar politie en andere opsporingsinstanties. Hierdoor worden dagelijks zaken opgelost.

Hoe kan je melden?

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Je kunt via de website van Meld Misdaad Anoniem 24/7 online melden in een beveiligde omgeving.