In Albrandswaard op de parkeerplaats van metrostation Poortugaal (Hofhoek 5) is sinds 23 december een vaccinatielocatie van GGD Rotterdam-Rijnmond geopend. Hier worden de zogenaamde boostervaccinaties tegen het coronavirus gegeven. Hierbij leggen wij uit wat dit is en hoe u hiervoor een afspraak kunt maken.

 

Wat is een boostervaccinatie?

Een boosterprik is een extra prik, naast de eerdere coronavaccinaties. Een booster draagt bij aan een blijvend hoge bescherming tegen het coronavirus en helpt de verspreiding van de nieuwe omikronvariant af te remmen. Wie kort geleden een boostervaccinatie heeft gehad, heeft een kleinere kans om besmet te raken en de omikronvariant over te dragen. Daarom wordt aangeraden om minimaal 3 maanden na de laatste coronavaccinatie of besmetting, een boostervaccinatie te halen.

Hoe maakt u een afspraak voor de boostervaccinatie?

Is uw geboortejaar aan de beurt voor de boostervaccinatie en heeft u een DigiD? Dan kunt u het beste via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak inplannen. Dit omdat de telefonische afsprakenlijn van GGD GHOR Nederland erg druk is. Na een korte vragenlijst op de website krijgt u verschillende afspraakmogelijkheden aangeboden. U kiest zelf welke locatie en tijd u het beste schikt. Wilt u uitleg over het online afspraak maken? Kijk dan op deze pagina van de Rijksoverheid

Mocht u toch liever willen bellen, bel dan naar: 0800 7070. U hoeft voor het bellen niet meer te wachten tot u de uitnodigingsbrief ontvangen heeft, de bezorging van de brieven loopt namelijk achter.

Op 28 december zijn de mensen uit geboortejaar 1982 en eerder uitgenodigd om een afspraak in te plannen voor een boostervaccinatie. Dagelijks komen hier ongeveer 2 nieuwe geboortejaren bij. Het gaat dus snel. Medio januari 2022 hebben alle 18+'ers de mogelijkheid om een afspraak te maken. De uitgenodigde geboortejaren kunt u vinden op verschillende nieuwswebsites zoals NOS.nl en het nieuwsoverzicht op de website van het RIVM 

Als er veel mensen tegelijk een afspraak willen maken, op de website of per telefoon, kan het soms lastig zijn om er doorheen te komen. Probeer het dan op een ander moment op de dag nogmaals. De website is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Er komen elke dag veel nieuwe afspraakmogelijkheden bij. Soms helpt het ook de website opnieuw te laden (te refreshen). De landelijke vaccinatie afspraken lijn 0800 7070 is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur in de ochtend tot 20.00 in de avond.