Overzicht bestemmingsplannen

De gemeente stelt steeds vaker haar bestemmingsplannen digitaal beschikbaar. Dit doen wij door deze te publiceren op de website ruimtelijkeplannen.nl(externe link). Zoek op uw adres naar de plannen bij u in de buurt. Bekijk voor een uitleg de website ruimtelijkeplannen.nl of de instructievideo(externe link).

Uiteraard kunt u plannen ook in het gemeentehuis inzien. Hier kunt u bovendien uitleg krijgen.

Beeldkwaliteitplannen

Wat is een beeldkwaliteitplan?

Een beeldkwaliteitplan wordt opgesteld om de beeldkwaliteit in een bepaald gebied te creëren, te verbeteren of veilig te stellen.

In een beeldkwaliteitplan worden aanbevelingen gedaan of richtlijnen gegeven voor:

  • vormgeving van de bebouwing;
  • inrichting van de openbare ruimte;
  • start van ontwerpprocessen.

Verder wordt het beeldkwaliteitplan gebruikt om te bepalen of een bouwplan voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Bijvoorbeeld bij de (ver)bouw van een woning in het buitengebied van Rhoon, de Polder Albrandswaard, een ontwikkeling langs de Groene Kruisweg of een ontwikkeling in een ander plangebied.

Vastgestelde beeldkwaliteitplannen

Hieronder ziet u een overzicht van de beeldkwaliteitplannen die in de gemeente Albrandswaard zijn vastgesteld.

We doen ons uiterste best om de geplaatste bestanden op onze websites zo toegankelijk mogelijk te maken. Loopt u echter toch nog tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Mail dan naar webteam@bar-organisatie.nl of bel naar 010 506 11 11. Samen met onze medewerkers zoeken wij dan naar een passende oplossing, zodat u toegang heeft tot de informatie.