Archief nieuwsberichten

 • 17 januari: vergadering Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard

  Donderdag 17 januari om 19.30 uur is er een vergadering van de Maatschappelijke Adviesraad in Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal.

 • Afvalkalender voortaan digitaal

  Vanaf 2019 ontvangt u geen papieren afvalkalender meer. Deze is voortaan digitaal te raadplegen. Het voordeel van een digitale afvalkalender is dat de informatie altijd actueel is. We kunnen u sneller en directer informeren over bijvoorbeeld gewijzigde ophaaldagen. Bovendien is een digitale kalender veel duurzamer dan een papieren kalender.

 • Vuurwerk kopen en afsteken

  Bent u 16 jaar of ouder? Dan mag u dit jaar vuurwerk kopen op 28, 29 en 31 december bij de daarvoor bestemde vuurwerkverkooppunten. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot en met 1 januari 2.00 uur, met uitzondering van de vuurwerkvrije zones. Daar geldt een vuurwerkverbod.

 • Afsluiten containers en prullenbakken

  Om beschadiging zoveel mogelijk te voorkomen, worden containers en prullenbakken tijdens de jaarwisseling afgesloten of verwijderd.

 • Kerstboomverbranding

  Op woensdag 9 en donderdag 10 januari om 19.30 uur is in Poortugaal en Portland de traditionele kerstboomverbranding. In verband met bouwwerkzaamheden is er dit jaar geen kerstboomverbranding in Rhoon. U kunt uw boom op woensdag 9 januari wel inleveren op het grasveld naast de sporthal. De bomen worden versnipperd.

 • Inzameling frituurvet en -olie

  Na de feestdagen verdwijnt veel olie en vet van het bakken en frituren bij het restafval of nog erger: door de gootsteen en in het toilet. Dat zorgt voor verstoppingen in het riool en daardoor voor onnodige kosten. Breng het daarom naar een inzamelpunt bij u in de buurt.

 • Gewijzigde dienstverlening tijdens feestdagen

  Tijdens Kerst en op 1 januari zijn het gemeentehuis en het afvalscheidingsstation gesloten. Ook de ophaaldagen van afval die op feestdagen vallen zijn gewijzigd.

 • Collectief taxivervoer tijdens de feestdagen? Regel uw ritten ruim op tijd!

  Bent u tijdens Kerst of Oud en Nieuw uitgenodigd bij familie of vrienden en maakt u gebruik van collectief taxivervoer? Vraag dan op tijd uw taxiritten aan via telefoonnummer 0900 - 440 4400 (lokaal tarief). Wanneer u uw telefoonnummer doorgeeft, wordt u zo’n 5 minuten van tevoren gebeld dat uw taxi eraan komt.

 • Onderzoek speelplek Blaakse Wetering

  Binnenkort gaan wij aan de Blaakse Wetering nabij de brug richting bos Valckesteyn een nieuwe speelplek inrichten. De nieuwe speelplek komt in de plaats van de oude plek die wat verder ligt. Voor de nieuwe speelplek hebben we twee ontwerpen met verschillende speeltoestellen gemaakt. U mag stemmen op uw favoriete ontwerp.

 • 28 november: Bijeenkomst Buurt Bestuurt Portland

  Woensdag 28 november is in het Wijkcentrum aan het Hof van Portland 41 een bijeenkomst van Buurt Bestuurt Portland. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom.