Archief nieuwsberichten

 • Tussentijdse opkomstpercentages verkiezingen

  U kunt vandaag naar de stembus om te stemmen voor de Provinciale Staten en waterschap. Hier vindt u de opkomstpercentages van 10.00, 13.00 en 19.00 uur van de stembureaus in de gemeente Albrandswaard.

 • Schuim uit loods distripark

  Bij een loods van een bedrijf op het distripark in Albrandswaard is eerder vandaag een flinke hoeveelheid schuim naar buiten gekomen. De situatie is is inmiddels onder controle. Kijk voor actuele informatie op www.rijnmondveilig.nl

 • Brand in showroom autobedrijf geblust

  De brand bij het autobedrijf in Poortugaal is geblust. Zie www.rijnmondveilig.nl voor de afsluitende berichtgeving.

 • 14 maart: bijeenkomst over afval

  Wat doet u met uw afval? Gooit u het allemaal bij elkaar in een zak voor de grijze container of scheidt u alles netjes? Wij willen graag een duurzame gemeente zijn die verantwoord met afval omgaat. De gemeente heeft grote ambities en zet deze graag voor u op een rij. U kunt zich op donderdag 14 maart tussen 19.30 en 21.00 uur uitvoerig laten informeren over onze plannen en over nieuwe regels rondom afval in de toekomst.

 • 7 maart: vergadering Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard

  Donderdag 7 maart om 19.30 uur is er een vergadering van de Maatschappelijke Adviesraad in Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal.

 • Baggerwerkzaamheden in Rhoon en Poortugaal

  Van begin tot half maart worden in diverse watergangen en vijvers in het centrum van Rhoon en  in de Kijvelanden (met name rond de volkstuinen) in Poortugaal baggerwerkzaamheden uitgevoerd.

 • Militaire oefening

  Van dinsdag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart kunt u militairen tegenkomen in Albrandswaard. Te voet en over water doen 20 personen, 5 militaire voertuigen en 4 militaire vaartuigen mee aan de oefening. Het gaat om een eindoefening van Genisten in opleiding.

 • Buijtenland van Rhoon krijgt volwaardige entree

  De provincie Zuid-Holland en de gemeente Albrandswaard gaan samenwerken aan een aantrekkelijke entree naar het Buijtenland van Rhoon. Hiervoor wordt een gebied van 6 hectare, het zo genoemde ‘Binnenland van Rhoon’, ontwikkeld.

 • Raad bespreekt bestemmingsplan voor Poortugaal centrum-Emmastraat

  Verdeeld over verschillende fases is de afgelopen jaren gewerkt aan de revitalisering van het centrum van Poortugaal. Er rest nog een deelplan, de Emmastraat. Om de realisatie van deze laatste fase mogelijk te maken, ligt er inmiddels een bestemmingsplan.

 • Albrandswaard wil verantwoorder omgaan met afval en grondstoffen

  Albrandswaard wil een duurzame gemeente worden die verantwoord omgaat met afval en grondstoffen. Het college komt daarom met een voorstel voor een nieuw beleidsplan rondom dit thema.