Archief nieuwsberichten

 • Inloopbijeenkomst Huis van Albrandswaard

  De gemeente houdt op donderdag 9 mei van 19.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst. U bent deze avond van harte welkom in het gemeentehuis aan de Hofhoek 5 in Poortugaal om u te laten informeren over de uitgewerkte plannen voor het gebouw en het terrein aan de Stationsstraat in Rhoon.

 • 16 mei: Themabijeenkomst gezonde leefomgeving

  Is het in Albrandswaard ook in 2040 gezond en prettig leven? Hoe wilt u wonen en werken? En hoe draagt de leefomgeving bij aan uw gezondheid? Wilt u bijvoorbeeld meer bewegen in de frisse buitenlucht? En wat is daar dan voor nodig? Denk met ons mee over hoe we in Albrandswaard ook in 2040 gezond en prettig kunnen leven! Kom op donderdag 16 mei in het gemeentehuis naar de themabijeenkomst over een gezonde leefomgeving.

 • Herdenkingsbijeenkomst zaterdag 4 mei

  Het Comité Herdenking Gevallenen Albrandswaard nodigt u van harte uit voor de openbare herdenkingsbijeenkomst op zaterdagavond 4 mei 2019. Wij ontvangen u graag in de Dorpskerk aan de Groene Kruisweg in Poortugaal of in de Dorpskerk aan de Dorpsdijk in Rhoon.

 • Constructief gesprek met omwonenden Kijvelanden

  Burgemeester Hans Wagner en bestuursvoorzitter Machiel Polak van FPC de Kijvelanden hebben vanavond gesproken met een aantal omwonenden van de FPC. Aanleiding voor het gesprek was onder andere de onduidelijkheid die is ontstaan over de verlofregeling voor patiënten van de Kijvelanden met een TBS-beschikking.

 • Op de koffie bij het college

  Het college van burgemeester en wethouders stond zaterdag 13 april op de voorjaarsmarkt in Poortugaal. Het doel was om op een informele wijze, onder het genot van een bakje koffie, met de bezoekers van de markt in gesprek te gaan over het scheiden van huishoudelijk vuil. Wethouder Martijn Heezen was positief na afloop: "Wat mij betreft was het een goede ervaring en een mooie vorm van participatie."

 • Lente-actie: stuur je groene tuinplan in en win!

  Jeuken jouw handen al om met je tuin aan de slag te gaan? En wil jij een vliegende start maken met een persoonlijke tuinadvies aan huis en een waardebon t.w.v. €50,- van Wim’s Tuin en Thuis uit Poortugaal? En kans maken op een gratis regenton? Doe dan nu mee met deze lente-actie!

 • Knippen of sproeien tegen buxusmot

  Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. De rupsen vreten de groene blaadjes in een recordtempo weg. Eerst schrapen ze de onderkant van het bladmoes weg. Daarna beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor u de rupsen ook gaat zien. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt, komen de rupsen massaal uit hun eitjes. Wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze complete buxushagen en -struiken kapot.

 • Albrandswaard in Beweging

  Verenigingen, organisaties en de gemeente ondertekenden donderdag 4 april een intentieverklaring om Albrandswaard in Beweging nog meer vorm te geven. De betrokken partijen vragen met de verklaring een procesbegeleider aan om uiteindelijk een Verenigingsakkoord op te zetten. Muziekvereniging De Volharding, Sv Poortugaal, Harmonievereniging La Bona Futura, Stichting SPAL, Stichting Welzijn Albrandswaard en de gemeente doen mee.

 • Komt u een bakkie bij ons doen op de voorjaarsmarkt?

  Wij zijn benieuwd hoe u denkt over afval scheiden en afval inzamelen. Daarom nodigen de burgemeester en wethouders u van harte uit om zaterdag 13 april langs te komen op de voorjaarsmarkt in Poortugaal. Met een lekkere kop koffie of thee kunt u samen van gedachten wisselen. U vindt ze van 11.00 tot 14.00 uur voor het Oude Raadhuis.

 • 18 april: Themabijeenkomst Wonen in Albrandswaard in 2040

  Gaan we in de hoogte bouwen? Of gaan we in de polder huizen bouwen? Wilt u met ons meedenken over hoe de woonomgeving in Albrandswaard er in 2040 uit zou kunnen zien? Kom dan op donderdag 18 april naar het gemeentehuis naar de themabijeenkomst over wonen in Albrandswaard in de toekomst.