We volgen de richtlijn van de Rijksoverheid. Deze richtlijn stelt de Rijksoverheid op na advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Bekijk de maatregelen die gelden op de website van de Rijksoverheid.

Onderstaande informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Laatste update: vrijdag 3 april, 15.00 uur.

Maatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. De maatregelen passen in de Nederlandse aanpak van het coronavirus. Dat is erop gericht om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn.

Hieronder vindt u een korte samenvatting van de maatregelen:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Samenkomsten zijn verboden tot 1 juni, ook voor minder dan 100 personen
  • Burgemeesters kunnen optreden, ook in winkels en tegen groepen
  • Handhaven door middel van forse boetes en sluiting
  • Eén persoon koorts: het hele gezin blijft thuis
  • Kappers, nagelsalons en schoonheidsspecialisten sluiten tot en met 28 april

Voor een volledige omschrijving van alle nieuwe en eerder genomen maatregelen verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Veelgestelde vragen

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Albrandswaard.

Brief en videoboodschap burgemeester

"Blijf zoveel mogelijk thuis en zorg goed voor uzelf en elkaar!", is de boodschap van burgemeester Jolanda de Witte aan alle inwoners van Albrandswaard. Lees de brief van dinsdag 17 maart, bekijk de videoboodschap van vrijdag 27 maart of de videoboodschap voor kinderen en jongeren in Albrandswaard van woensdag 1 april.

Meer informatie

Heeft u vragen over het coronavirus? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). Meer informatie vindt u op de websites van het RIVM, Rijksoverheid en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.