Trainingen om motorische achterstanden in te lopen op basisscholen

14 maart 2023, 10:31

Veel kinderen hebben te weinig bewogen in corona-tijd. Terwijl dat juist belangrijk is voor hun ontwikkeling. Leerkrachten en intern begeleiders sloten maandag 13 maart een vierdelige training af, waarin bewegen in de klas door kinderen centraal stond.

Tijdens corona zijn er motorische achterstanden ontstaan bij kinderen. Tijdens de trainingen is ingezoomd op de motorische basis van kinderen, bewegen leren en handschriftonderwijs.

Gelden

De gemeente ontvangt gelden voor het tegengaan van achterstanden en vertragingen bij kinderen, die tijdens Covid-19 zijn ontstaan. ,,Wij zetten deze gelden onder andere in voor het herkennen, signaleren en verbeteren van motorische achterstanden bij kinderen”, aldus wethouder Mieke van Ginkel.

Steuntje

De gemeente hoopt op deze manier de leerkrachten een extra steuntje in de rug te geven. Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Zij zijn het die opnieuw inspanningen leveren als gevolg van de corona-epidemie. Gelukkig kunnen zij nu – weer op school – samen achterstanden inhalen. Ik ben trots om te zien hoeveel we samen bereiken.”