Alle veteranen welkom op de Veteranendag in Albrandswaard

24 mei 2023, 09:00

Op zaterdag 17 juni is Veteranendag in Albrandswaard. Alle veteranen uit Albrandswaard zijn van harte uitgenodigd voor deze bijzondere dag in het Huis van Albrandswaard, Stationsstraat 4 in Rhoon. Het programma staat in het teken van het werk van veteranen en de betekenis voor onze gemeenschap.

De ochtend wordt geopend door burgemeester Jolanda de Witte. Daarna spreekt Robert Blom namens het Team Educatie Nederlands Veteraneninstituut. Ook staat een film met persoonlijke verhalen van veteranen uit Albrandswaard op het programma. De ochtend wordt afgesloten met de zogenaamde ‘blauwe hap’.

Geen uitnodiging ontvangen

De veteranen die zich hebben laten registreren bij het Veteraneninstituut zijn bij ons bekend en zijn per brief persoonlijk uitgenodigd. Bent u veteraan maar heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u aanwezig zijn? Meld u dan aan met een mail naar secretariaat@albrandswaard.nl.

Veteranendag

Vorig jaar werd voor het eerst Veteranendag georganiseerd in Albrandswaard, voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag op de laatste zaterdag van juni. Door het organiseren van de Veteranendag laten we zien dat het werk van veteranen gewaardeerd en gerespecteerd wordt. Het symbool hiervan zijn witte anjers, dus deze dag dragen veel mensen een witte anjer. In april dit jaar hebben we in Albrandswaard het Witte Anjerperk geopend, op de hoek van de Rijsdijk en de Dorpsdijk in Rhoon, ter ere van het werk van de veteranen.