Home / Wonen & Werken / Werkzaamheden Rhoon-Zuid
Werkzaamheden Rhoon-Zuid

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de openbare ruimte in het zuidelijke deel van Rhoon. De gemeente Albrandswaard, de provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer werken aan verschillende projecten binnen dit gebied. Dat kan soms tot overlast of vragen leiden. Om u zo goed mogelijk te informeren is de meest actuele informatie over de projecten verzameld op deze pagina.

Nieuwsbrief

Graag willen wij belangstellenden via een (digitale) nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen in Rhoon-Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief Rhoon-Zuid

Vragen en antwoorden

Welke overlast kan ik verwachten? En wat speelt er nu allemaal in onze buurt? Deze en andere vragen worden ons regelmatig gesteld. Natuurlijk informeren wij iedereen die woont, werkt en recreëert zo goed mogelijk via deze website, de lokale krant en huis-aan-huis brieven. Toch bleven er hier en daar onduidelijkheden bestaan. Daarom organiseerden de gemeente Albrandswaard, Provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer een informatiemiddag op donderdag 24 november. 

Voor ieder project werd een eigen plek ingericht met de planning en kaartmateriaal. De projectleiders, BOA's, de politie en wethouders De Leeuwe en Goedknegt waren aanwezig en beschikbaar voor vragen en opmerkingen. Wij waren dan ook blij om te zien dat iedereen voldoende tijd en aandacht kreeg om zijn of haar vraag te stellen en het gesprek aan te gaan.

Meest gestelde vragen en planning

De meest gestelde vragen en opmerkingen zijn genoteerd, gebundeld in een document en voorzien van antwoorden. Naast dit document met de vragen en antwoorden is er ook een planning van de werkzaamheden beschikbaar.

Overzichtskaart


Op deze kaart ziet u een overzicht van alle gebieden waar gewerkt wordt. Klik op de iconen voor meer informatie.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf medio augustus wordt er op verschillende plekken in Rhoon-Zuid gewerkt. Hieronder vindt u een overzicht van de trajecten waar aan gewerkt wordt. Als u op de titel klikt, dan wordt u doorverwezen naar een aparte pagina met gedetailleerde informatie en documenten die betrekking hebben op het deelproject.

 • Dorpsdijk: Nieuwe bestrating
  Onlangs heeft het riool in de Dorpsdijk een opknapbeurt gekregen. De gemeente legt ook nieuwe bestrating aan en richt een klein gedeelte van de Dorpsdijk als 30 kilometer zone in.

 • Tijsjesdijk: Inrichting 30 kilometer zone
  De Tijsjesdijk wordt over het hele traject door de gemeente ingericht als een 30 kilometer zone. Daar is een aantal maatregelen voor nodig zoals het plaatsen van een paaltje op de kruising met de Dorpsdijk en de Essendijk. Zo wordt de sluiproute tijdens spitsuren afgesloten.

 • Spui: Woningbouw
  De gemeente werkt samen met bouwbedrijf Wagemakers aan de invulling van het Spui. Het gebied wordt ingericht met woningbouw en bevind zich momenteel in de ontwerpfase. Om de toekomstige verkeersbewegingen goed te laten verlopen wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen.

 • Don Bosco school: aanpassen verkeerssituatie
  De gemeente heeft verkeersborden geplaatst, een Kiss&Ride zone ingericht en stuurt het schoolgaand verkeer in één richting voor een veiligere situatie en betere doorstroming van verkeer.

 • Johannapolder
  Staatsbosbeheer is gestart met een kwaliteitsimpuls van de Johannapolder om er een nog aantrekkelijker recreatiegebied aan de Oude Maas van te maken. De eerste fase bestaat uit het ontwikkelen van een zogenaamde 'Groene Loper' in het entreegebied en het opknappen van het grote parkeerterrein bij de haven.

 • Zegenpoldersedijk: Rhoonse stort
  De provincie Zuid-Holland brengt een extra grondlaag aan op de oude stortlocatie. Er is geen menselijk gevaar, maar wel een ecologisch risico.

Waarom is het nodig?

Zo veel ontwikkelingen tegelijkertijd is natuurlijk niet altijd even prettig. Zeker niet als u in de directe omgeving woont en misschien wel overlast ervaart van de werkzaamheden die er mee gepaard gaan. Toch is het van belang dat deze aanpassingen plaatsvinden. Het verbeteren van de veiligheid en de doorstroming van het verkeer is de belangrijkste aanleiding voor de werkzaamheden (vaak in overleg met de direct omwonenden zelf). Daarnaast wordt door de verschillende ingrepen het sluipverkeer ontmoedigd om de route door Rhoon zuid te nemen. Maar ook de toename van recreatief verkeer rondom de Johannapolder is een belangrijke reden.

Meer achtergrondinformatie over de projecten vindt u via de links naar de projectpagina’s onder het kopje Wat gaat er gebeuren?

Wat ga ik er van merken?

Niet alle projecten zullen tot afsluitingen of overlast leiden. Maar hoewel de gemeente, de provincie en Staatsbosbeheer er alles aan doen dit tot een minimum te beperken, ontkomen zij er niet aan dat u enige overlast zult ervaren van bepaalde werkzaamheden. Welke afsluitingen of overlast wij verwachten kunt u vinden op de afzonderlijke projectpagina’s. U vindt deze via de links onder het kopje Wat gaat er gebeuren?

Waar kan ik terecht met vragen?

Heeft u een vraag of een opmerking over één van de projecten? Neem dan contact op met onderstaande personen:

Dorpsdijk

Theo Maas (Projectleider)
Telefoon: (010) 506 18 12
E-mail: t.maas@albrandswaard.nl

Tijsjesdijk

Paul Schenkels (Projectleider)
Telefoon: (0180) 451 336
E-mail: p.schenkels@albrandswaard.nl

Spui

René Eldering (Projectleider)
Telefoon: (010) 506 17 56
E-mail: r.eldering@albransdwaard.nl

Don Boscoschool

Ab Schelling (Projectleider)
Telefoon: 06-15261246
E-mail: a.schelling@albrandswaard.nl

Johannapolder

Kees Opstal
E-mail: k.opstal@staatbosbeheer.nl

Rhoonse stort

Guido op ’t Hof (Projectleider)
Telefoon: 06-29460792
E-mail: g.opt.hof@pzh.nl