Home / Wonen & Werken / Werk & Inkomen
Werk & Inkomen
  • Werkloosheid & Re-integratie

    Als u werkloos bent en thuis zit, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Werk zorgt ervoor dat u zelf zorgt voor een inkomen en zelfstandig kunt leven in plaats van afhankelijk te zijn van een uitkering. De gemeente vind het belangrijk dat u zelf probeert een baan te vinden. Als dit problematisch is, kunnen wij u daar bij helpen. Wij kijken samen met u naar uw omstandigheden. Niet alleen naar de zaken die u belemmeren, maar ook naar uw vaardigheden, mogelijkheden en kwaliteiten.

  • Regelingen voor mensen met een laag inkomen

    In Nederland bestaan er veel regelingen, subsidies en rechten die ervoor kunnen zorgen dat uw lasten verminderd worden. Uit onderzoek blijkt, dat veel mensen niet weten waar ze allemaal recht op hebben. Dit was voor het Nibud en Stimulansz reden geweest om een website te ontwikkelen. Op www.berekenuwrecht.nl kunt u uw persoonlijke situatie invullen en bereken waar u mogelijk recht op heeft. Binnen de gemeente zijn er diverse regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Hiermee kunnen wij u helpen rond te komen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat de gemeente bijdraagt in de kosten voor culturele en sportieve activiteiten.

  • Uitkeringen

    Een ieder moet zoveel mogelijk zelf in zijn levensonderhoud voorzien met werken. Dat is het uitgangspunt van de Wet Werk en Bijstand (Wwb). Wie niet zelf in zijn bestaan kan voorzien, krijgt ondersteuning bij het vinden van werk. Voor zolang dat nodig is, krijgt hij of zij ook inkomensondersteuning.

www.uwv.nl