Home / Vrije tijd / Sport & Recreatie
Sport & Recreatie

Overal in Albrandswaard is het groen binnen twee minuten te bereiken. Het landschap heeft historische polders met fraaie dijkenstructuren, monumentale boerderijen, oude bomen, havens en het Kasteel van Rhoon.

De gemeente ligt aan de Oude Maas met bijzondere natuur en is onderdeel van de staande-mastroute van het IJsselmeer naar Zeeland.

Bezoek de Rhoonse Grienden of maak een wandeling door het Valckesteynse bos. Elk seizoen biedt u een wisselend schouwspel. U kunt vanuit Rhoon over goede fietspaden richting Heerjansdam fietsen, waarbij u geniet van de weidse uitzichten over de polder.

Wandel-, fiets- en vaarroutes op uw smartphone

Ontdek IJsselmonde, het gebied in de delta van de Oude en de Nieuwe Maas, met de gratis AbelLife app. In deze routeapp staan meer dan 350 fiets-, wandel- en vaarroutes. De app navigeert langs de mooiste terrasjes, geeft onderweg tips en weetjes en laat alle bijzondere plekken zien. Voor de routes betaalt u een klein bedrag, als u de route eenmaal gedownload hebt, kunt u de route ook gebruiken zonder dat u verbinding met internet heeft. AbelLife geeft tijdens het fietsen, wandelen of varen duidelijke aanwijzingen.
 

Sportverenigingen

Informatie over Albrandswaardse sportverenigingen vindt u in de digitale gemeentegids.
 

Zwembad Albrandswaard

Adres         Albrandswaardsedijk 188, 3172 XB  Poortugaal
Website     www.zwembadalbrandswaard.nl
 

Albrandswaard in Beweging
Nieuw beleid voor het verenigingsleven

De afgelopen jaren zijn de rollen en verantwoordelijkheden in het sociaal domein van de gemeente veranderd. De financiƫle middelen zijn beperkt en moeten rechtvaardig en rechtmatig worden besteed. Dit heeft ook invloed op het verenigingsleven. Lees meer over Albrandswaard in Beweging.

www.rotterdampas.nl