RSS
Klimaatbundel voor burgemeester Wagner

Vaker buiten spelen zonder het gebruik van computers, zorgen dat slagtanden niets meer waard zijn en hergebruik van verpakkingen. Het zijn slechts een paar van de uitkomsten van de Kids Climate Conference 2016, de ‘klimaattop’ voor kinderen van 8 tot 14 jaar.

Uit de vele suggesties voor de aanpak van het klimaatprobleem koos een deskundige jury de 14 meest creatieve en bruikbare oplossingen. Deze 14 ideeën zijn terug te vinden in de Klimaatbundel 2016. Afgelopen maandag kreeg burgemeester Hans Wagner een exemplaar hiervan uit handen van een van de deelnemers, de 12-jarige Coen de Leeuwe uit Albrandswaard.

De uitreiking van de Klimaatbundel was niet vrijblijvend. Coen vroeg de burgemeester om te bekijken of het mogelijk is iets te doen met een of meer van de 14 voorstellen. Die toezegging kreeg hij. Daarnaast had Coen zelf ook nog een paar suggesties die niet in de bundel staan: minder plastic gebruiken en minder vlees eten.

Kids Climate Conference

De Kids Climate Conference is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds en Center Parcs. Zij organiseerden de driedaagse conferentie vorig jaar alweer voor de 4e keer. Het centrale thema was deze keer ‘energie’. De 175 jonge deelnemers dachten tijdens verschillende creatieve en educatieve workshops én een inspirerende dialoogsessie (onder leiding van Laurentien van Oranje) mee over aanbevelingen die de toekomst van de aarde veilig kunnen stellen.

Meer informatie is te vinden op de website van Kids Climate Conference.