Pluim voor Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom geven wij alle mantelzorgers een Pluim in de vorm van een eenmalig geldbedrag van € 75,-. Een blijk van waardering voor de langdurige en intensieve zorg die mantelzorgers geven aan één of meerdere inwoners van Albrandswaard. U vraagt een pluim aan door het aanvraagformulier Pluim voor Mantelzorgers in te vullen en op te sturen.

U krijgt de Pluim als u voldoet aan de volgende criteria

  • u zorgt voor een inwoner van de gemeente Albrandswaard;
  • u zorgt in 2018 voor een naaste die chronisch ziek, lichamelijk of verstandelijk beperkt, psychisch ziek of verslaafd is;
  • u wordt niet betaald voor de uitvoering van de zorgtaken;
  • u voert de zorgtaken uit voor meer dan 8 uur per week en voor minimaal 3 maanden;
  • uw mantelzorgontvanger zou zonder de mantelzorg méér professionele zorg nodig hebben.

U ontvangt de pluim automatisch als u die in 2017 ontving en ook dit jaar een inwoner ondersteunt

Samen met Stichting Welzijn Albrandswaard zorgen wij ervoor dat u de Pluim automatisch ontvangt op uw rekening. Wij maken het bedrag van € 75,- in de maand oktober aan u over. U ontving hierover medio maart een brief.

Als u de Pluim voor het eerst aanvraagt, doet u dat met de zorgontvanger via het aanvraagformulier

De Pluim voor Mantelzorgers moet door de mantelzorger én de zorgontvanger gezamenlijk aangevraagd worden. U kunt het aanvraagformulier online invullen of downloaden:

Invullen aanvraagformulier Pluim voor Mantelzorg

  • downloaden en opsturen naar Stichting Welzijn Albrandswaard, Rijsdijk 17a, 3161 HK, Rhoon;
  • afhalen bij de receptiebalie in het gemeentehuis (Hofhoek 5 in Poortugaal) of bij Stichting Welzijn Albrandswaard (het Koetshuis, Rijsdijk 17a in Rhoon).

U ontvangt uiterlijk 2 maanden na ontvangst van het aanvraagformulier bericht over uw aanvraag. De Pluim voor Mantelzorgers kan tot en met 30 november 2018 aangevraagd worden.

Meer informatie

Twijfelt u of u mantelzorger bent of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Albrandswaard via telefoonnummer (010) 501 83 22.