Iets gezien of gehoord?

Hoort u iets ontploffen of ziet u iemand iets vernielen? Laat dit de politie dan zo snel mogelijk weten! Op deze wijze verhogen we gezamenlijk de pakkans.

Getuige? U kunt iets doen!

Bent u getuige van een vernieling, een misdaad of een ongeluk, bel dan naar 112! Is er geen directe actie noodzakelijk, maar weet u wel wie de dader is of heeft u andere belangrijke informatie, bel dan naar 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Beeldmateriaal

Ook beeldmateriaal kan de politie helpen daders te pakken en ze op te laten draaien voor de kosten. Hoe? Pak uw mobiele telefoon en start met filmen of fotograferen. Let uiteraard wel altijd eerst op uw eigen veiligheid! Lukt het u om beelden te maken, dan kunnen die de politie enorm helpen. Zo kunnen ze meteen zien dat de donkere auto die u zich herinnert bijvoorbeeld een blauwe Ford Mondeo was. Of dat op de rode trui van de raddraaier het logo van een grote voetbalclub staat. Al dat soort details helpen. Wie foto- of filmmateriaal heeft voor de politie kan contact opnemen met 0900-8844.

Melding overlast of vandalisme

Parkeeroverlast, overlast van jeugd of jongeren, of vernielingen van bijvoorbeeld straatmeubilair of prullenbakken? Bij een dringende melding (u bent getuige of er is directe inzet nodig om de overlast te stoppen) kunt u contact opnemen met de politie. In alle andere gevallen kunt u uw melding doorgeven via het formulier melding overlast of vandalisme via onderstaande knop.

Formulier melding overlast of vandalisme