Doe mee!

Landelijke Opschoondag

NederlandSchoon organiseert jaarlijks in maart de Landelijke Opschoondag. Ook de gemeente Albrandswaard doet mee aan dit initiatief. Inwoners organiseren opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafval prikken met buurtbewoners kan de buurt al zichtbaar opschonen. De gemeente zorgt voor handschoenen, grijpers en vuilniszakken. Na afloop halen wij het materiaal en de volle vuilniszakken weer op. Samen houden we de buurt schoon! Meer informatie kunt u vinden op de website van NederlandSchoon.

Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag wordt in heel Nederland op de tweede woensdag in juni gevierd. De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, tv-zender Nickelodeon, Veilig Verkeer Nederland en Jantje Beton. Met dit initiatief stimuleren de partijen niet alleen de kinderen om lekker buiten te spelen en te sporten, maar vragen ze ook landelijk aandacht voor het belang van veilig buitenspelen.

De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor activiteiten die tijdens de Buitenspeeldag worden georganiseerd.Deze subsidie kunt u aanvragen via de website van Stichting Welzijn Albrandswaard. Meer informatie over de Buitenspeeldag kunt u vinden op de website van Jantje Beton.

Burendag

Burendag is een initiatief van het Oranjefonds. De Burendag wordt jaarlijks in september georganiseerd en heeft als doel mensen dichter bij elkaar te brengen door samen te komen waarbij men iets goeds doet voor de buurt en voor elkaar. Buurten worden er veiliger, socialer en leuker door.

Heeft u een goed idee om op Burendag vóór en mét de buurt uit te voeren? Dan komt u in aanmerking voor een bijdrage tot € 450,-. Een aanvraagformulier met alle voorwaarden is te vinden op de website van Burendag.

Week van de Eenzaamheid

Wij vinden het belangrijk om geen toeschouwer te zijn, maar eenzaamheid samen met onze partners aan te pakken. Tijdens de Week van de Eenzaamheid eind september / begin oktober vragen wij speciale aandacht voor eenzaamheid. Wij dagen particulieren, verenigingen en maatschappelijke organisaties uit tijdens deze week één of meerdere activiteiten te organiseren die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. Voor elk goed idee dat tijdens de Week van de Eenzaamheid wordt uitgevoerd stellen wij een maximale vergoeding van € 250,-  beschikbaar. Neem voor meer informatie over de Week van de Eenzaamheid contact op met de wijkregisseurs, e-mail wijkgerichtwerken@albrandswaard.nl.