Sport

Dit item is verlopen op 20-02-2018.

Tijdens de kampioenswedstrijd van VV Rhoon realiseerde ik mij hoeveel er in Albrandswaard gebeurt op het gebied van sport. Om te beginnen het complex De Omloop natuurlijk. Dit sportcomplex staat al een tijdje in de schijnwerpers als het om politieke aandacht gaat. Deze week horen we wie de aanbesteding van het 2e kunstgrasveld gewonnen heeft. Spannend, financieel dan. In de zomerstop wordt dit veld aangelegd. Zo zal ook dit complex eindelijk voldoende goede trainingsfaciliteiten hebben. Daarnaast werken we met de clubs aan de voorbereidingen voor een nieuw complex. We willen heel graag nog dit jaar het besluit nemen wat de beste plek is. Daarna zal het echt nog een paar jaar duren voor de eerste aftrap genomen kan worden.

Om bij het voetballen te blijven worden deze zomer ook de twee oude kunstgrasvelden bij Oude Maas en PSV vervangen. Maar we investeren niet alleen in de buitensporten. Ook onze binnensportaccommodaties komen aan de beurt. Misschien niet zo snel als iedereen zou willen, maar uiteindelijk zorgen we ervoor dat de basis voor iedereen op orde komt.

De sportzaal in Portland en de sporthal in Rhoon zijn afgelopen winter voorzien van een nieuwe sportvloer. Pfff, wat was ik blij dat de kleedjesmarkten op Koningsdag gewoon lekker naar buiten konden! Maar dit was nog maar het begin. De gymzaal in Poortugaal is de komende maanden dicht. Deze week start daar de grote renovatie waarbij binnen- en buitenkant aangepakt worden. Er komt een nieuwe vloer, nieuwe kleedkamers en douches, voor elke huurder betere bergruimte, etc. Tegelijkertijd starten de werkzaamheden aan het dak van de sporthal. Deze wordt vol gelegd met zonnepanelen. Pas daarna worden ook hier douches, gangen, houtwerk, etc. aangepakt. Alleen de kantine moet wachten tot de bouw van het nieuwe gemeentekantoor van start gaat.

Blijft over de gymzaal Rhoon en het zwembad. Ook de meest lastige en uitdagende projecten. De gymzaal zal afgebroken en nieuw gebouwd worden. We maken hier een totaal duurzame gymzaal van; een samenwerking met ECA en studenten. Hier kom ik binnenkort op terug. Voor het zwembad is een eerste voorstel naar de gemeenteraad. Ook spannend. Nog niets definitiefs, maar wel een richting!

Terug naar het feestje van VV Rhoon. Dit was er nooit geweest wanneer niet enorm veel vrijwilligers naast de voetballers staan. Bestuursleden die zorgen dat de club sportief en financieel op orde is, de sponsors die hieraan bijdragen, de consul die waakt over de kwaliteit van de velden en de vrijwilligers achter de bar. Maar deze zaterdag ook de vrijwilligers van de buurtpreventie Rhoon Noord, die samen met onze politieman de wagen vol kampioenen door het dorp begeleidden.

Zo zorgt de gemeente voor de basis, maar zijn het vrijwilligers en sporters die zorgen voor de slingers….