Werkzaamheden Rhoon-Zuid

Er wordt hard gewerkt aan de openbare ruimte in het zuidelijke deel van Rhoon. De gemeente Albrandswaard, de provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer werken aan verschillende projecten binnen dit gebied. Dat kan soms tot overlast of vragen leiden. Om u zo goed mogelijk te informeren is de meest actuele informatie over de projecten verzameld op deze pagina.

Wat gaat er gebeuren?

Sinds medio augustus 2016 wordt er op verschillende plekken in Rhoon-Zuid gewerkt. Hieronder vindt u een overzicht van de werkzaamheden. Als u op de titel klikt, dan wordt u doorverwezen naar een aparte pagina met gedetailleerde informatie en documenten die betrekking hebben op het deelproject.

 • Dorpsdijk: nieuwe bestrating
  Onlangs heeft het riool in de Dorpsdijk een opknapbeurt gekregen. De gemeente legt ook nieuwe bestrating aan en richt een klein gedeelte van de Dorpsdijk als 30 kilometer zone in.
 • Tijsjesdijk: inrichting 30 kilometer zone
  De Tijsjesdijk wordt over het hele traject door de gemeente ingericht als een 30 kilometer zone. Daar is een aantal maatregelen voor nodig zoals het plaatsen van een paaltje op de kruising met de Dorpsdijk en de Essendijk. Zo wordt de sluiproute tijdens spitsuren afgesloten.
 • Spui: woningbouw
  Bouwbedrijf Wagemakers ontwikkelt 21 woningen (fase 1) op de oude spuikom locatie. Inmiddels is er een onherroepelijk wijzigingsplan en een omgevingsvergunning. Alle 21 woningen zijn  verkocht en de bouw start naar verwachting op 1 juni 2018.
 • Don Bosco school: aanpassen verkeerssituatie
  De gemeente heeft verkeersborden geplaatst, een Kiss&Ride zone ingericht en stuurt het schoolgaand verkeer in één richting voor een veiligere situatie en betere doorstroming van verkeer.
 • Johannapolder
  Het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde heeft een wandel- en fietspromenade in de Johannapolder ontwikkeld. Er is een nieuwe centrale entree en de parkeerterreinen zijn aangepast en opgeknapt. De kop van de haven en het wandelpad langs de Oude Maas hebben een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Er is een uitkijkpunt over de Oude Maas en het gebied is voorzien van een nieuw bewegwijzeringssysteem.
 • Zegenpoldersedijk: Rhoonse stort
  De provincie Zuid-Holland brengt een extra grondlaag aan op de oude stortlocatie. Er is geen menselijk gevaar, maar wel een ecologisch risico.

Waarom is het nodig?

Zo veel ontwikkelingen tegelijkertijd is natuurlijk niet altijd even prettig. Zeker niet als u in de directe omgeving woont en misschien wel overlast ervaart van de werkzaamheden die er mee gepaard gaan. Toch is het van belang dat deze aanpassingen plaatsvinden. Het verbeteren van de veiligheid en de doorstroming van het verkeer is de belangrijkste aanleiding voor de werkzaamheden (vaak in overleg met de direct omwonenden zelf). Daarnaast wordt door de verschillende ingrepen het sluipverkeer ontmoedigd om de route door Rhoon-Zuid te nemen. Maar ook de toename van recreatief verkeer rondom de Johannapolder is een belangrijke reden.

Wat ga ik er van merken?

Niet alle projecten zullen tot afsluitingen of overlast leiden. Hoewel de gemeente, de provincie en Staatsbosbeheer er alles aan doen dit tot een minimum te beperken, ontkomen zij er niet aan dat u enige overlast zult ervaren van bepaalde werkzaamheden. Welke afsluitingen of overlast wij verwachten kunt u vinden op de afzonderlijke projectpagina’s, onder het kopje 'Wat gaat er gebeuren?'

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de werkzaamheden in Rhoon-Zuid? Dan kunt u zich via onderstaande knop inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Rhoon-Zuid