Aanleg Blauwe Verbinding in Heulweg

De tunnel van de Heulweg is al geruime tijd afgesloten voor auto’s. Hier wordt de waterverbinding, tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van de Blauwe Verbinding, gerealiseerd. Vanaf volgend jaar kunnen hier bootjes varen. Naast de waterverbinding komen er een ruiterpad en een ecologische zone in de tunnel. Voor fietsers en voetgangers blijft de tunnel altijd toegankelijk, ook tijdens de werkzaamheden.

Werkzaamheden

In mei 2017 zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de waterbak in de tunnel van de Heulweg gestart. Eerst is het asfalt in de tunnel verwijderd en een deel van het fietspad omgeleid. In juni is de daadwerkelijke bouw van de waterbak gestart. De toegang naar het parkeerterrein van het Zuidelijke Randpark blijft vanaf de Charloisse Lagedijk en Heulweg bereikbaar. Naar verwachting zullen omwonenden weinig geluidsoverlast ondervinden van de werkzaamheden. In november 2017 wordt aan de zuidkant van de tunnel, in de gemeente Barendrecht, geheid.

Het bouwverkeer zal via de Zuiderparkweg en Charloisse Lagedijk naar de Heulweg rijden. De tunnel is voor bouwverkeer niet via de zuidelijke route te bereiken, omdat hier een wand staat die het water voorlopig nog moet tegenhouden.

Informatie

De Blauwe Verbinding is een 15 kilometer lange waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het Zuidelijke Randpark, de Rhoonse Weide, het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht. Kijk voor meer informatie over de Blauwe Verbinding op www.rotterdam.nl/blauweverbinding. Vragen over de werkzaamheden kunt u mailen naar blauweverbinding@rotterdam.nl.