Vraag over belastingaanslag? Neem contact op met het SVHW!

Dit item is verlopen op 04-03-2017.

Het SVHW verzorgt de heffing en invordering van de belastingen voor de gemeente Albrandswaard. In de periode van 11 tot en met 25 februari vallen de jaarlijkse aanslagen weer op de mat. Om mensen die vragen hebben over hun aanslag sneller te woord te staan, verruimt SVHW van 13 februari tot en met 3 maart de telefonische openingstijden. Gedurende die periode is het SVHW van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.

Tarieven en specifieke belastinginformatie

Op de website van de SVHW www.svhw.nl vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Bovendien kunt u via het digitale loket ‘Mijn SVHW’ uw gegevens inzien en wijzigen, documenten downloaden of bezwaar maken.

MijnOverheid

Wanneer u uw lokale belastingaanslagen voortaan liever digitaal wilt ontvangen, dan kan dat met de Berichtenbox van MijnOverheid. In de persoonlijke Berichtenbox ontvangt u bovendien berichten over bijvoorbeeld de eigen toeslagen, de kinderbijslag of het verlopen van het rijbewijs. Zijn er nieuwe berichten, dan ontvangt u automatisch een e-mail. Het is dus belangrijk om voor een juiste vermelding van uw e-mailadres te zorgen bij MijnOverheid. Ervaar het zelf en log in met uw DigiD op mijn.overheid.nl.