Nieuwe website gemeente Albrandswaard online

Dit item is verlopen op 19-05-2017.

De gemeente Albrandswaard heeft een nieuwe website. Met een druk op de knop zette wethouder Hans van der Graaff 19 april de site online.

Wat wil de bezoeker vinden?

Wat direct opvalt zijn een frisser uiterlijk en een andere indeling. En er is nog meer veranderd. Zo was een van de uitgangspunten bij het ontwikkelen van de nieuwe website de vraag ‘wat wil de bezoeker nu echt op de website terugvinden?’. Verder is ook de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld slechtzienden en mensen met dyslexie verbeterd.

Responsive design

Hans van der Graaff, wethouder dienstverlening, is blij met de nieuwe website: “Steeds meer mensen maken gebruik via een tablet of smartphone. Daarom is gekozen voor een website met een ‘responsive design’. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de afmetingen van een scherm of dat nu een desktop, laptop, tablet of smartphone is, maar zonder in te leveren op de leesbaarheid van tekst of op gebruiksvriendelijkheid.”

Vraaggericht

Uit de statistieken blijkt dat 80 procent van de bezoekers voor een beperkt aantal onderwerpen of vragen de gemeentelijke website bezoekt. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een paspoort, het inzien van de afvalkalender of het doorgeven van een melding. Daarom is ervoor gekozen de homepage zo in te richten dat juist deze zaken zo snel mogelijk en makkelijk te vinden zijn.

Afstemmen op informatiebehoefte

De website wordt afgestemd op het seizoen en de actualiteit. De statistieken van de website en de gebruikte zoekwoorden spelen daarbij een belangrijke rol. Op die manier krijgen wij inzicht in de informatiebehoefte die er op dat moment is. In de winter besteden wij bijvoorbeeld extra aandacht aan de bestrijding van gladheid.

Doorontwikkeling

Hans van der Graaff: “Onze gemeentelijke website zal steeds verder worden doorontwikkeld, zodat deze steeds meer mogelijkheden biedt. Ons doel is dat inwoners straks meer zaken digitaal kunnen afhandelen. We zijn dan ook heel benieuwd wat de bezoekers vinden van de nieuwe site. Dit kunnen zij ons laten weten via het reactieformulier ‘Wat vindt van onze website.” Het formulier staat onder het kopje ‘contact’.