Nieuwe asfaltlaag Portlandse Baan en Rhoonse Baan

Dit item is verlopen op 05-10-2017.

Voor de zomervakantie is gewerkt aan het asfalt op de Portlandse en Rhoonse Baan. Hierover kreeg de gemeente veel vragen en opmerkingen. Daarom leest u hierna informatie over de gekozen aanpak.

Passende onderhoudsmaatregelen

Het asfalt op de Portlandse Baan en Rhoonse Baan vertoonde beginnende slijtage, zoals losrakende steenslag. Bij slijtage wordt altijd naar een passende onderhoudsmaatregel gezocht. Deze kan variƫren van kleinschalige reparaties tot het volledig vervangen van de toplaag. In dit geval hebben we gekozen voor een tussenoplossing, namelijk het aanbrengen van een dunne, conserverende asfaltlaag. Optisch is de aangebrachte laag niet zo strak als een volledig nieuwe laag. Het nieuwe asfalt is iets donkerder van kleur dan de stukken die niet vervangen zijn. En het geeft een ander geluid als u erover rijdt. Door deze aanpak stelde de gemeente kostbaar grootschalig onderhoud jaren uit en blijft de veiligheid van de weg op peil.

Wilt u meer informatie?

Dan kunt u contact opnemen met wegbeheerder Henk Landman van de afdeling Advies en Programmering op telefoonnummer (010) 506 17 45 of e-mail h.landman@bar-organisatie.nl.