Makkelijk gemeentezaken regelen via mijn.overheid.nl

Dit item is verlopen op 02-03-2017.

Bij de gemeente Albrandswaard kunt u verschillende zaken digitaal aanvragen. Antwoordbrieven en alle overige berichten van de gemeente ontvangt u tot nu toe altijd via de post. Dat kan binnenkort anders met MijnOverheid.

Steeds meer overheidsdiensten sluiten aan op MijnOverheid. Zoals de Belastingdienst, het Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeenten. Ook de gemeente Albrandswaard is aangesloten op MijnOverheid. De gemeente biedt de komende tijd stapsgewijs haar diensten en producten aan via MijnOverheid.

Wat is MijnOverheid?

MijnOverheid is uw persoonlijke website voor overheidszaken. Op MijnOverheid heeft u overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. U ziet u in één oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. De Berichtenbox biedt toegang tot uw berichten en u kunt de status bekijken van uw lopende zaken bij de overheid.

Persoonlijke brievenbus

De Berichtenbox van MijnOverheid is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal kunt ontvangen. Het is belangrijk dat u een e-mailadres opgeeft in MijnOverheid. U ontvangt dan op dat e-mailadres automatisch een melding, zodra er een nieuw bericht voor u klaarstaat.

Account bij MijnOverheid al geactiveerd?

Heeft u al een account bij MijnOverheid? Om uw post van de gemeente digitaal te kunnen ontvangen, logt u in op mijn.overheid.nl en zet u het vinkje voor Gemeente Albrandswaard aan bij ‘Instellingen’. U ontvangt uw post dan voortaan digitaal. Deze instelling kunt u altijd weer wijzigen.

Account bij MijnOverheid nog niet geactiveerd?

Dan verandert er nog niets voor u. Post van de gemeente Albrandswaard ontvangt u nog in uw brievenbus.

Makkelijk, veilig en duurzaam

Het is handig om uw account bij MijnOverheid snel te activeren. Zo heeft u altijd toegang tot uw berichten van de overheid en uw digitaal archief, informatie over persoonlijke gegevens die bij de overheid zijn vastgelegd en de status van lopende zaken. Dat is makkelijk, veilig en duurzaam!

Uw account op MijnOverheid activeren

U kunt uw account op www.mijnoverheid.nl in vier stappen activeren. U heeft hier alleen uw DigiD bij nodig. Heeft u geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl/aanvragen. Na activatie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox en uw persoonlijke gegevens en lopende zaken inzien.