Gladheid voor de deur: wat doet de gemeente?

Dit item is verlopen op 07-01-2018.

U heeft het misschien al gemerkt, het wordt weer glad. Donderdagavond 30 november is er weer voor het eerst gestrooid. Ook het komende winterseizoen staan we weer paraat om de wegen begaanbaar te houden. Er wordt niet op alle wegen gestrooid, de gemeente weegt de veiligheid van de weggebruikers, milieu en de kosten af. Vuistregel is om waar mogelijk binnen 250 meter vanaf elke woning een bestrooide route te hebben. Om het strooien makkelijker te maken worden aan het begin van het strooiseizoen op verschillende plekken de paaltjes op voet- en fietspaden verwijderd.

Strooiroutes

We strooien bij ijzel en sneeuw maar juist ook preventief. Er wordt volgens vaste routes gereden, deze bevatten alle hoofdwegen, doorgaande wegen en doorgaande fietspaden. Hierbij horen ook de toegang naar scholen, verzorgingstehuizen, sportlocaties en metrostations. Op de kaart vindt u alle routes die door ons gestrooid worden.

Bij zware sneeuwval of ijzel is het soms niet mogelijk om alles tegelijk te strooien. In dit geval maken we een keuze voor die wegen die het meest bijdragen aan de veiligheid: routes van en naar hulpposten, hoofdwegen en doorgaande fietsroutes.

Eigen voorraadje strooizout?

In het verleden is het voorgekomen dat bij een strenge winter er aan de gemeente niet voldoende strooizout door de leveranciers geleverd kon worden. Om een mogelijk tekort te voorkomen delen we daarom geen gratis strooizout meer uit aan bewoners. Wie een eigen voorraadje strooizout wil hebben, kan voor een klein bedrag terecht bij bouwmarkten en andere winkels.

Veiligheid boven alles

De gemeente doet haar best om tijdens gladde periodes de routes begaanbaar te houden. Het is wel goed om ons ook bewust te zijn van onze verantwoordelijkheid als weggebruiker. Laten we in Albrandswaard onze rijstijl en snelheid aanpassen naar de omstandigheden. Wel zo veilig!