Enquête Snelfietsroute F15 IJsselmonde

Dit item is verlopen op 22-06-2017.

Begin mei is gestart met de werkzaamheden om de bestaande fietsinfrastructuur tussen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk te verbeteren. De werkzaamheden zijn onderdeel van de realisatie van de Snelfietsroute F15 IJsselmonde.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verbeteren en verbreden van fietspaden, het fietsvriendelijker afstellen van verkeerslichten, aanbrengen van extra verlichting en het aanleggen van ontbrekende schakels. Hierdoor ontstaat een sterke regionale fietsverbinding, wordt fietsers gemak en veiligheid geboden en wordt het voor forenzen aantrekkelijker de fiets te pakken.

Enquête

Recent zijn op verschillende plaatsen telslangen aangebracht om vast te stellen hoeveel fietsers gebruik maken van deze route. Fietsers wordt gevraagd mee te werken aan een enquête over hun auto- en fietsgebruik. Met de resultaten van de enquête ontstaat inzicht in het huidige en potentiële gebruik van deze route. De enquête is in te vullen tot en met 1 juli 2017.

Enquête auto- en fietsgebruik invullen

18 kilometer

De snelfietsroute F15 verbindt de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en bestaat uit twee corridors van circa 18 kilometer lang. Op een paar punten zijn de corridors met elkaar verbonden. De route strekt zich uit van de kern Poortugaal en de Vondelingenweg (ter hoogte van knooppunt Benelux) tot aan de brug over de Noord en de veerbootterminal Ridderkerk De Schans. De route sluit aan de westzijde aan op de snelfietsroutes naar de tweede Maasvlakte en de Groene Kruisweg naar Spijkenisse en Rotterdam. Aan de oostzijde wordt aangesloten op de veren naar Krimpenerwaard en Alblasserdam en de Beneden Merwederoute.