Albrandswaard krijgt zonnepark

Dit item is verlopen op 17-09-2017.

De aanleg van een zonnepark langs de A15 in Rhoon gaat definitief door. Het rijk heeft hiervoor eind vorige week de subsidie beschikbaar gesteld. Planning is om in het eerste kwartaal van 2018 te starten met de aanleg. Met ruim 16.000 panelen wordt Zonnepark Albrandswaard voorlopig het grootste zonnepark van de regio.

Een deel van het park wordt ingevuld met zonnepanelen van inwoners van Albrandswaard en omgeving. Hiervoor wordt een coöperatie opgericht die gebruik maakt van de postcoderoosregeling, een stimuleringsregeling van de overheid. Via deze regeling krijgen de deelnemers onder andere de energiebelasting terug op hun energienota.

Energie voor 1.300 huishoudens

Het zonnepark komt in de buurt van de Rijsdijk op een kavel langs de A15. De grond is eigendom van de gemeente. De aanleg van het park is in handen van de firma GroenLeven, een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in grootschalige zonne-energiecentrales. Op het terrein met een netto-oppervlakte van circa 35.000 m2 komen ruim 16.000 zonnepanelen die jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen kWh gaan opwekken. Dat is voldoende om gemiddeld 1.300 huishoudens van groene stroom te voorzien.

Het zonnepark wordt volledig omringd door sloten en waterpartijen en wordt ingepast in het omliggende landschap. De inwoners in de directe omgeving aan de Rijsdijk zijn hierover al geïnformeerd en ook de omgevingsvergunning voor de bouw is verleend.

Postcoderoosregeling

Het initiatief ‘Energie Albrandswaard’ organiseert op dinsdag 22 augustus en donderdag 7 september informatiebijeenkomsten over de postcoderoosregeling. Belangstellenden voor deelname aan de regeling kunnen die avonden terecht voor informatie over de mogelijkheden en de voorwaarden voor deelname. Nadere informatie over onder andere locatie en tijden vindt u op www.energiealbrandswaard.nl.

WoonWijzerWinkel

Interesse in zonnepanelen of andere manieren om zelf energie op te wekken? Dan bent u ook van harte welkom bij de WoonWijzerWinkel aan de Directiekade 2 op Heijplaat (Rotterdam). Inwoners en andere belangstellenden kunnen hier terecht met vragen en voor meer informatie over bijvoorbeeld duurzaam verbouwen, verminderen van energieverbruik en/of advies over mogelijke besparingen in/aan uw woning, toegesneden op uw eigen woonsituatie. Meer informatie over de WoonWijzerWinkel is te vinden via www.woonwijzerwinkel.nl.