3 oktober: Energiemarkt

Dit item is verlopen op 04-10-2017.

Neem je nu wel of geen zonnepanelen? Of zijn er nog andere mogelijkheden om een huis te verwarmen? Wat zijn de alternatieven voor koken op gas? En hoe zit het eigenlijk met het klimaatakkoord van Parijs, wat gaan we daar van merken? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens een speciale ‘energiemarkt’ op 3 oktober. U bent van harte uitgenodigd om tussen 16.00 en 21.30 uur binnen te lopen in de sporthal Rhoon. Toegang is gratis.

Programma

De markt is van 16:00 tot 21:30 uur. U vindt er deskundigen en leveranciers met informatie over onder andere isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en nieuwe energiezuinige apparatuur voor in uw keuken. Ook is het mogelijk om bij de stand van de WoonWijzerWinkel een afspraak te maken voor een advies op maat. Maar dat is nog niet alles! Vanaf 17.30 uur laat meesterkok en horeca-ondernemer Ad Janssen zien dat je niet persé op gas hoeft te koken: ook op elektra kan je heerlijke gerechten klaarmaken. En om 19:15 uur vertelt onze gastspreker Helga van Leur u op haar eigen boeiende wijze over energie nu en de toekomst. Kom ook en ga samen met de andere aanwezigen via uw smartphone of iphone interactief in discussie met Helga en wethouder energietransitie Marco Goedknegt.

16:00 - 21:30 uur: markt
Diverse partijen laten u kennis maken met de mogelijkheden op energiegebied. Deelnemers zijn onder andere:

  • SolarFreezer, warmteopwekking en opslag in uw eigen huis
  • Pluimers, isolatie van uw woning
  • ZonenZo, uw eigen elektriciteit opwekken
  • GroenLeven/Poscoderoos, zonnepanelen buiten uw dak met financieel voordeel
  • KeukenVision, de nieuwste energiezuinige apparatuur voor uw keuken
  • DCMR, wat kunt u als bedrijf
  • WoonWijzerWinkel, uw loket voor onafhankelijk advies
  • Energie Collectief Albrandswaard, voor het realiseren van lokale energie- en duurzame initiatieven

17:30 - 18:30 uur: koken op elektra in plaats van gas, demonstratie door meesterkok Ad Janssen (GasteRhoon)

18:45 - 19:00 uur: feestelijke ondertekening opstalovereenkomst Zonneweide Rhoon

19:15 - 21:30 uur: voordracht energietransitie door Helga van Leur met interactieve discussie via BuzzMaster; reageren via uw smartphone

Denken in kansen

Heeft u plannen om te verhuizen of verbouwen? Is de cv-ketel stuk of aan vervanging toe? Op wilt u gewoon zelf ook een steentje bijdragen aan bijvoorbeeld duurzaam wonen of het verminderen van het energieverbruik? Kom dan langs op 3 oktober voor tips en informatie over alternatieve energiebronnen of gewoon om te horen waar u (onder andere) terecht kunt voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over de kansen en mogelijkheden.