22 juni: vergadering kindergemeenteraad

Dit item is verlopen op 23-06-2017.

Donderdag 22 juni is de eerste Albrandswaardse kindergemeenteraad. Deelnemers zijn 32 leerlingen uit de groepen 8 van basisscholen Valckesteyn, De Parel, Don Bosco en De Grote Reis. Zij gaan met elkaar in debat over vier plannen; één van iedere school. Alle plannen hebben als thema ‘spel en vrije tijd’. De vergadering start om 18.00 uur stipt en wordt om 19.30 uur afgesloten. Voorzitter van de kindergemeenteraad is raadsvoorzitter en burgemeester Hans Wagner.

De vier plannen worden aan het begin van de vergadering gepresenteerd. Daarna is het aan de 32 kindergemeenteraadsleden om een afweging te maken en te beslissen welk plan de voorkeur heeft. Uiteindelijk wordt via een stemming één plan gekozen dat de gemeente ook gaat uitvoeren.

Bekijk de promo van de kindergemeenteraad

Meekijken of -luisteren?

Bij deze bijzondere raadsvergadering zijn alle kinderen en leerkrachten uit de deelnemende groepen 8 aanwezig. Dat betekent dat de er in de raadszaal geen plaats meer is voor belangstellenden. Wel kan iedereen op 22 juni de vergadering in beeld en geluid volgen.

Bekijk een compilatie van de uitzending van de vergadering van de kindergemeenteraad